12.4.11

Suami dan ayah...

Bismillah wal hamdulillah...

Aisya buat perangai da 2mlm... teriak+nanges kuat2 dlm tdoq area kul 11-12mlm... haduih.. dahla badan penat baru nk lelap mata... aisya lak nanges xmau2... dipujuk makin menjadi2... susu xmo, tukar diapers pun xmo...tuka baju lap badan kot badan berpeluh badan dia pun xmo jgk... letak dlm baby cot xmo, letak ats katil pun xmo, paksa tdo dlm buai/ndoi pun jenuh jgk enjut2 baru la mau tdoq... tuhla xbapa lelap... sat2 bgn nanges lg.. isau sgt apa yg xkena... tp esok tuh cam ok je... badan xpanas, idung xberair pun cam sihat... ya allah apa la yg xkena dgn aisya... ada gak sapu2 minyak telon kt perut, tapak kaki dia... takut kembung... 

Isau sgt...sbb da 2hari berturut2...arituh ada gak jadi tp xdakla berturut2 mcm ni...pastu dia tdoq blk... hari 1st dia nanges tuh smpai ke pagi ayah dia dok melayan... sib bek ari ahad so ayah dia cuti... ummi aisya konfem la da tersadai keletihan...kul 7mlm baru smpai umah... hari neh sy mai keja dgn kerisauan...satg tgh hari kena call tnya MIL mcm mana... apa sbb ek budak2 nanges waktu mlm gitu? nk tumbuh gigi lg kot? oh aisya da pandai memanjat n bila berdiri da berani2 lepaskan tgn dia... cuma xmenapak lg.... merangkak tak pandai pun lg...just nyuluq2 pastu bgn duduk...da cekap dah... pastu bgn diri smbil lepas tgn...huhuhu...isau ummi kot aisya jatuh... toknek aisya lg la...aisya nk duduk sndri pn dia xbg...soh lapik bantal kt belakang takut aisya terbaring ke belakang...hoho...so smpai bila nk blajaq duduk n bgn jalan sndiri kn?

Kiranya 2hari ni aisya asik berkepit je dgn ayah dia...masa dok nanges2 tuh nk dgn ayah je... sdeh ummi tau... T__T yelah, sy sgt kurang masa dgn aisya skrg... en.somi pas keja ja trus p tgk aisya..dia xleh bwk aisya blk sbb nek moto kn? isau jgk...aisya xsmpai 1thn lg...nti da besaq skit bleh la blk dgn moto. ksian aisya kena tunggu ummi blk dulu baru leh blk umah... kkdg tuh sgt lewat smpai pas maghrib... bila smpai umah aisya da nk tdoq... ksian sgt xsmpt nk main2 dgn aisya... harap cuti je la... 

Thanx a lot to my lovely husband... unexpected... masa sy xkeja lg kt alor staq sy isau sgt takut xdak sapa nk handle aisya sblm sy blk keja... slalu je xyakin en.somi bleh ja nk laksanakan tugas n tanggungjwb dia... skrg ni sgalanya dah terbukti... en.somi da bleh handle aisya time sy keja ari ahad... syukur alhamdulillah... smpai aisya sgt rapat dgn ayah dia skrg... pastu umah yg bersepah cpt je dia kemas2... huhuhuhu...pinggan mangkuk yg bersepah dlm singki en.somi tlg basuh n cuci... baju melambak dlm mesin basuh dia yg tlg basuh n sidai... pastu kutip2 masuk dlm bakul... setakat masuk dlm bakul je la...xreti nk lipat...heheheh :D xpala at least xdakla dibiar busuk xberbasuh kn?

Maybe sy terlalu xyakin dgn kebolehan en.somi... sy tgk dia leh handle sgalanya dgn baek tanpa bising2 n marah2 pun... sy lak yg berleter sokmo! :( sy terbaca komen seorg member kt fesbuk td...trus insaf okeh! status dia gini "bila suami marah, diamkan saja... jgn terlalu amik hati... jgn melawan... nanti bila suami dah xdak, dia dah xmarah kita dah...kita pulak tertunggu2 suara dia... sob3... sdehnya... mulai hari ni sy xmo berleter2 dah... nk senyum n peluk dia je slalu... bleh kn? dia xmerungut2 pun walaupun kena byk amik alih tugas sy kt umah... oh! kaulah suami sy n ayah kepada anak kita yg terbaek dlm dunia buat kami... kami bersyukur ada abang dlm hidup kami... alhamdulillah...


   

4 sweet persons:

MammaSun said...

Betol2, kami dulu arif tak sedaq sebulan, rindu sgt2 nak dengar sora dia. Hanya Tuhan yg tahu hati time tu. Tp la ni, kadang2 tu tercakap byk gak tanpa sedar. Huhu

f a i z a h 's said...

@MammaSun

Kami en.somi xdak beberapa ari kami da xsenang duduk...ni dia nk masuk utan slama 5hari...xdak coverage pulak fon...xtaula gena...tsk tsk tsk... suna kira tabah!

AshAnas said...

shira dulu hubby keje perlis, shira keje alor setar. skrg dh sama2 kerja, still xdpt luang masa sama2 sbb dia balik mlm, weekend kdg2 keje...

f a i z a h 's said...

@AshAnas

Tuhla shira...kena bykkan sabaq...kkdg nk sembang pun boleh xdan jgk...sdeh sgt T___T

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D