3.2.11

9 months in counting...

Bismillah wal hamdulillah...

OMG da masuk bln feb dah pun... cptnya masa berlalu... arini dah 2Feb2011 dan aisya da nk masuk 9bln dah on 8Feb2010 nti.. syukur ya allah ats nikmat usia yg kau berikan pada anak kesayanganku n suami... alhamdulillah... rasa sonok sgt hari2 dpt tgk perkembangan dia...walaupun ummi sokmo je blk lewat n badan letih2 kena layan karenah anak ummi... ummi gagahi jgk... rasa sgt sdeh kalu t'skip/ t'miss tgk perkembangan dia... tgk2 "eh aisya da pandai wat cam ni kah? alamak ter'miss la ummi T___T" ye lakan... da adat ibu yg berkejaya... mmg cam ni la... so kenala redha... anak kan sentiasa membesar tanpa mengira sempadan waktu... apa2 pun ummi tetap happy bersyukur tgk aisya membesar dgn baek... happy btol ramai org dok melayan dia... skrg ni ada mak njang yg tgh cuti sem uiam kuantan... makin ramai la org nk melayan dia... umah maktok a.k.a MIL ada maksu atikah n paklang adli skali dgn toknek aisya la kt sebelah umah MIL tuh... pastu kt umah maktok a.k.a my mom lak ada maksu ana je... kkdg ja maknjang naurah blk... so xisau sgt aisya kena tinggai2... ramai org nk tgk2 dia :)

Da nk masuk umoq 9bln ni mcm2 perangai baru dia blajaq... tdoq pun da xtentu waktu dah... da makin lewat... plg awai kul 9mlm... pnh skali tuh kul 11mlm baru nk tdoq... sibuk explore n maen ja kejanya skrg... ok meh nk review progress aisya so far...

  • da pandai mintak makanan sndiri... dia akn kata "mamam... mamam" taula tuh lapaq nk mkn bubuq nasi ^_^ ummi suka aisya pandai dah sebut perkataan2 simple
  • cekap dah menyuluq... laju ja pi... mcm dok berenang tp xdpt merangkak pun lg... huhu... rmai yg ckp aisya akn trus bertatih je nanti sbb umo pn da 9bln dah... lg 3bln nk masuk 1thn... ya allah cptnya masa tuh berlalu...
  • suka sgt melasak! xleh biaq seorg2 da mcm ala2 nk memanjat nk tarik2 drawer2 yg rendah... da pandai bukak tutup drawer pastu punggah brg2 dlm tuh terutama baju2 dia yg dah dilipat tuh... tlg ngemas la pendek kata... 
  • arini da wat perangai baru... maktok dia la repot td... dia pi cari tudung pastu kasi kt maktok dia soh pakai... taula maksud dia tuh... soh pakai bwk dia kuar umah...bwk jalan2... haha! bijak2... pandai tuh pi cari tempat mana maktok dia simpan tudung... maktok dia pun pelik p cari apa la...tgk2 terkedek2 bwk tudung kt maktok... keh3....
  • suka sgt mandi...mandi dlm sinki... pastu xmo kuaq2... meraung2 nanges kalu bwk kuaq dari singki... haih... suka benor nk mandi... mcm ummi dia la... suka mandi... hahahaha :D
  • arituh wat photoshoot xsangka lak dia pandai beraksi depan camera... tp sbb dia ngantok sgt so xsmpt nk layankan smpai abes... memula tuh tersengeh2 depan camera... sonok org amik gmbaq dia...tersipu2... haha!
  • dah pandai follow paklang adli naek moto... terkinja2 nak naek moto pastu pusing satu taman... hobi baru dia... senang la kan paklang adli xpyh pakai tudung kuaq umah... huhuhu... pasneh paklang da p dok sarawak sapa lak nk bwk dia...hu...
  • suka sgt2 tgk video "i look i see 2" by yusof islam... :) ni haa vide itu... bleh la wat keja sat bukakkan video ni kt dia...khusyuk tgk smpai ternganga kkdg...huhu
video

So far progress aisya sgt memberangsangkan.... syukur alhamdulillah... xsabaq nk tunggu dia leh berjalan sume... cpt sgt masa berlalu... bln 5 ni da cukup 1thn... pastu org da sibuk nk tnya bila aisya nk dpt adik lak kan?? konfem punya... baek sy sndiri yg tnya diri sndiri... haha

Aisya da nk masuk 9bln~! alhamdulillah... ^_^

 

2 sweet persons:

nur easy said...

alhamdulillah.. moga terus mmbesar dgn sihat n cerdas ya aisya ;)

f a i z a h 's said...

nur_easy: thanx2... ameen

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D