5.1.11

Keji kan?

Bismillah wal hamdulillah...

Eiii byknya entri masuk draft n dibiarkan terabai! aduhaiii :D ni kira 1st post bersiaran dari opis baru sy di menara kristal TM Jalan kolam air, alor staq kedah :) berbalek pada topik asal...

Kejinya ibu mcm sy neh??? tsk tsk tsk... tiba2 pulak... T___T sbnrnya sy ada hasrat utk stop breastfeed aisya sblm sempat nk achieve 1thn yg sy idam2kan... at least aisya dpt menikmati susu ibu slama 1thn... skrg aisya br nk masuk 8bln... sy da mcm xleh nk proceed lg... sharEna ibu Naurah tlg bg sy nasihat T___T sy da smpai tahap buntu xtau nk buat apa... sy da buat checklist kemungkinan2 yg sy hadapi yg akn merumitkan lg usaha breastfeed sy... hnya rumit ye bkn halangan faizah! tp kemungkinan jgk bleh jadi halangan... tp setiap kali sy fikir sy mesti xsanggup yg sdeh sgt2....

1- Aisya da reject rasa breastmilk - apa usaha yg dpt sy buat sedangkan susu sy pun sgt2 la kritikal productionnya...

2- Aisya mmg da sah2 reject direkfeeding... T___T

3- Susu da hmpir kering T___T sob3... xtau nk wat cane lg...faktor utama adalah pumping schedule... asik fail nk reschedule jerk... dah tuka tmpt keja ni lg la... pasneh sy jrg dok kt opis... asik kna turun site... mana nk usung mendalah2 pump eksesories tuh... haih...semput dah dgn laptop kena bwk ke hulu ke hilir...dgn tumpang2 org lg... ya allah, ujian btol la...

4- Sy da pasrah n redha... T___T part ni plg xmau nk habaq... xsukanya! sy xreti nk wat apala...rasa nk mkn ubat hormon utk cetuskan susu mcm org amik anak angkat tuh...leh ka?arituh sy p farmasi depa kata dgn surat doctor... patah hati guwe! baru smgt2 nk mkn ubat tmbh susu... apa cadangan mommies di luar sana??

atau??

Pasrah n redhakan shj T___T


 

2 sweet persons:

AshAnas said...

sepanjang sy kenal faizah, dr zaman anak dara, pregnant n dh dpt aisya, sy tahu awk mmg dh merancang nak fully bf aisya. sy bc setiap rentetan kisah bf awk... awk tabah faizah. cm tu la, kdg2 mmg kita ada rasa down... sy pun pernah rasa mcm awk rasa, bezanya anas ttp nak direk bf, aisya plak dh totally reject kan... hm, sy hrp awk cuba lg... dlm grup sgm sy, ade sorg ibu ni mcm awk la. die fully expressing mother. klu awk leh join sgm, mesti awk syok smbg n kutip pngalaman die...

f a i z a h 's said...

AshAnas: thanx shira sbb sgt memahami... kita merancang, allah swt jgk merancang...DIA adalah sbaek2 perancang n penentu... sy redha je dgn segala ketentuanNYA... Sy akn cuba sedaya upaya... mesti org fikir ntah apa2 je sy neh...obses sgt dgn bf... dah xmampu tuh admit je la..xpyh asik nk merapu je dlm blog... huhuhu...tp sy xtau kt mana harus sy luahkan sgala isi hati sy... sy xmampu rasa nk tanggung n pendam sndiri...sy ada luahkan kt asyraf mula2 mcm dia fhm pastu tiba2 ckp topik laen...nmpak sgt dia sbnrnya masih xfhm :(

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D