5.9.10

Aisya's pre - 4 months update...

Bismillah wal hamdulillah...

Lagi 3hari umo aisya genab 4bln... kiranya ni hapdet mengenai progress 4bln aisya...nti ada lg progress pada besday 4months aisya...sy update lg... since mlm ni mcm free skit, aisya pn da lena dibuai mimpi... ummu aisya sibuk fikir pasai nk tambah rezeki di bln ramadhan...hihi... :D kawan2 sila la sapot sy ini... tanggungan da makin bertambah... garu kepala jgk ari2 fikir cam no la nk tmbh pendapatan keluarga nk tlg en.somi??? harap2 ramadhan kali ini menjadi satu titik permulaan utk kami sekeluarga... mg allah swt memurahkan rezeki kami... ameen...

Aisya nk check up 4bln ari khamis lepas... kali ni xkena cucuk... lega... so sedikit happy la :D xdakla cuak mcm sblm ni... kalu hari aisya kena p check up ja mesti gelabah xtentu pasal 1hari suntuk... huhu... so kali ni dptla menarek nafas lega... hihi :D aisya just kena timbang n JM cek skit2 gitu... progress berat aisya kali ni da 5.5kg... naek 500g jerk... huhu... tgk badan smgt ja anak ummi neh...makin bam3... paha da mcm drumstick ayam daging jerk... tp xdakla berat sgt :D so far so good... da 2kali check up berat aisya naek 500g je... ok ke x ek?? tp nurse xdak komplen apa pn... dia kata progress berat ok... graf tuh so so je la... sbb masa check up 2bln, berat aisya naek 1kg...tp check up 3bln n 4bln ni naek 500g je... :)

Ada 1kejadian lawak masa kt KK Kangar tuh... aisya la neh... wat lawak di khalayak ramai... malu ummi n maktok aisya... ngahaha... masa dok tggu turn tuh, maktok aisya yg dok dukung2 aisya... so adalah seorg baby neh dok tunggu turn gak... mak ayah bebi ni cam serius smcm jerk... tp anak depa pnyla ceria... senyum+sengih je memanjang... cumil sgt2... so atas dasar keramahan+keceriaan baby tuh dia pn menyapa aisya yg dok tgk2 sekeliling mcm pelik2 skit... yela sbb sume org dia xkenal... muka aisya da berkerut2 tgk org2 yg dia xbesa nmpak kt KK... muka da mula cebik2... mungkin inila kelemahan bebi yg tidak dihantar ke nurseri... dia xbapa ramah sgt n sgt takut dgn org2 yg dia xbiasa nmpak... :) bila aisya tgk bebi yg sgt ramah itu tersengeh2 kt dia, trus aisya melalak xhengat pnya laa... haha! mmg lawak sgt2... bebi tuh pn blur2... ngee... mebi dia terfikir2 awatla aisya nanges dgn nada yg sgt horror mcm nmpak hantu je... aduhai... aisya2... ummi n maktok pn xtau la punca sbnr aisya nanges smpai mcm tuh bila bebi tuh sengeh2 kt aisya... mebi dia xbesa jmpa member2 seangkatan dgn dia kot... kt umah MIL hnya ada dia seorg je...

Skrg aisya da kenal dgn org sekeliling... kalau org yg dia xbiasa nmpak or xkenal nk dukung dia mula la dia buat2 xnmpak org tuh... paling tmpt laen... kalu org tuh pegang dia jgk, mula la muka dia cebik n start merengek skit2 tanda xsuka... bila ummi balek antaq stock susu ja skrg neh, aisya mula eksaited... bila tgk ummi da nk blk ke opis semula, dia mula la meragam+majuk... pasneh nk antaq susu harus senyap2 jerk... atau pas je kt MIL susu tuh melalui dapur ke asalkan aisya xnmpak kelibat sy... kalu x, mmg dia akan meragam je pastu... sian MIL nk melayan dia nanti... merajuk ummi dia xbawak balek umah... haha~ aisya da pandai merajuk dgn ayah dia... ayah aisya ni sokmo usik2 aisya... slalu je xkasi aisya naek ndoi/buai slalu... penah 1ptg, ayah aisya angkat aisya dari buai... aisya marah... tp ayah aisya xpeduli... wat derk je...padahnya, dia ngamuk smpai sume org xleh nk berbuka pose... marah btol dgn ayah dia... huhuhuhu... majuk trus...xmau dah sapa2 pujuk... dia da kasi warning tp ayah aisya buat xkisah kan... huhu...

Aisya masih gigih blaja meniarap... kalu dia xleh dlm usaha dia nk alihkan badan dia tuh, mula la marahkan diri sndri...mulut mula bising n jerit2 xhengat... org sebelah umah pn leh dgr bebelan dia... kkdg masa aisya tgh berusaha nk alihkan badan dia tuh, ayah aisya tlg smpai aisya leh meniarap, mula la eksaited smbil sengeh2... apa la aisya neh... mana aci sbb ayah tlg... aisya kena wat sndiri oke~

Yang plg ummi suka, time ummi p mana2 lama2 skit...bila aisya nmpak je muka ummi mula sengeh2+smbil terkekeh gelak... suka tgk aisya wat gitu... hihi... aisya da kenai ummi kn?? bila ummi p salin baju dulu (masa blk dari sumwhere) mula la marah sbb xdukung dia... bila ummi dukung aisya n ada org laen nk amik aisya dari ummi da pndai dia rejek org tuh... hihi... paling tempat laen n tolak tgn org tuh... terutamanya org2 yg dia xkenai... pandai na anak ummi :)

Seronok tgk perkembangan aisya... setiap ari ada ja menda baru yg ummi nmpak dari aisya... plg xtahan, aisya suka sgt merap ummi n ayah... dgn maktok aisya behave je... waaaa.. geram oke~ kkdg nk wat apa2 pn kelam kabut mcm ribut sbb aisya asik merengek2... tunggu time mlm je baru leh wat apa2 terutamanya ber'online...siang mmg xsmpt... aisya sibuk nk soh org layan dia... bersembang2 dgn dia.. oh lupa~!! aisya suka sgt dgq ummi nyanyi... haha!!! sonok tgk reaksi muka dia bila ummi nyanyi2 kt aisya... tersengeh2 smbil tgn+kaki dia bergoyang2... wah2... :D

Ok... ummi & ayah love u aisya nafisa... permata hati kami... :) mg aisya terus membesar menjadi insan solehah.... ameen

Latest pic aisya nafisa...diambil 2minggu lepas... :) kt masjid sultanah alor setaq kedah...jalan2 mai alor staq...

Aisya suka sgt org dukung dia cam ni...nk berdiri je sokmo...xmo baring2 dah...

4 sweet persons:

Ummi Salsabila said...

happy 4months old aisha..:)

sharEna said...

aisya tomeyyyy =)

bam2 je nampak. bagos..bagosss =p

Puan nadxoxo said...

aisya makin lama makin comey!

f a i z a h 's said...

Ummi Salsabila: tengkiu2 :)

sHarEna: haha...tuhla pasal...nmpak mmg sgt bam3... :D

Puan nadxoxo: hehe...bam3 je aunty nad si aisya neh... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D