25.8.10

Tidak seperti dulu?

Haha...muka sy kelakar..make up tebal giler... masa ni hari pertunangan kami...ngee

Bismillah wal hamdulillah...

Kali ni bkn entri bf dah oke~ hihi :D since xtau bapa byk n bapa lama sy asik wat pasai bf je skrg tukaq sket topik... huhu... yelah, perjalanan bf sy kan xseindah org laen...haruslah crita utk dptkan pendapat n cadangan... :)

Since da ada anak seorg neh, kami suami isteri cam kurang masa skitla utk bersama (oh sila jgn salah phm... :D) means utk berdua2an la... g dating, sembang2 n sharing2 session sume... almost all the time adalah utk aisya... aisya, silalah hargai pengorbanan ummi n ayah ini ye~ :) bajet cam anak da 10org je kan tahap kesibukkannya... bkn apa, baru 3bln++ kami ni bergelar parents, so fasa penyesuaian diri tuh masih ditahap beginner... tiap2 ari kalut mcm ribut... huhu... terutamanya bila nk p keja n balek keja... pas satu keja, ada keja laen lak menunggu... ni pas abes sgala kerja la neh... skrg da kul 12.07am... en.somi n aisya da nyenyak dibuai mimpi... ummi je seorg2 kt ruang tamu neh melayan keletihan seharian arini... pas minum ESP+Performance drink dari Shaklee rasa lbh energetic sket... sbb tuh sanggup nk smbung hapdet blog sat :)

Tau x, anniversary pertama kami sudah 3bln berlalu... tp sy lom pn wat special entri pasai anniversary kerna? kerna xdak any celebration pun!!! just wish2 shj... tsk... tsk.. tsk... sdeh jgk sbnqnya... kkdg terfikir, adakah kami xseperti dulu lg? ada gak terfikir nk ajak en.somi dating2 berdua n aisya dok dgn maktok dulu na...hihi :D tp seperti sume org sedia maklum, susah nk tggal aisya sbb stock ebm aisya seperti kais pagi mkn pagi n kais ptg mkn petang... bleh la nk tggal sat2 cam tuh... tp bila ke mana2 tanpa aisya mula la dlm kepala ni xdak menda laen difikirkan melaenkan aisya... susah jgk kn?? :P tuh yg ingat nk p dating dgn en.somi ari sabtu neh... tp xbes la pulak sbb bln pose...hihi :D xleh la nk mkn2 kan... tunggu pas raya la kot yang kta p mana2... n bwk aisya skali... since pas raya nti aisya da 4bln++ kira besaqla sket...xdakla isau nk bwk dia travel ke mana2... n harap2 kami dpt vehicle baru la pas raya nti... selesa skit nk bwk si kecit tuh p mana2... :)

Bersempena dgn anniversary kami yg pertama yg dah lapuk n basi neh, sy nk imbas blk la kenangan kami bersama... eceli kami berdua neh da saling tahu mengenai kewujudan masing2 since kami skola lg... masa tuh en.somi form 4 n sy form 3... en.somi n family merupakan jiran nenek sy... sy n adik beradik yg laen mmg suka lepak umah tok (nenek) tp xdakla ngorat anak jiran sebelah umah tok... haha... kebetulan ja kami berjodohan... sy mmg pasan la en.somi masa tuh g skola jalan kaki sbb skola dia dekat jerk... sy pn masa naek form 3, g skola jalan kaki gak tp kami skola yg berlainan... masa tuh xkenai pn tp tau gelaran en.somi masa tuh adalah dgn panggilan 'angah' sekadar itu shj la... sgt xsuka en.somi time tuh kerna dia sgt sombong... haha! jalan xpndang org n muka berlagak giler oke~ tp ada aku kesah time tuh?? so pas spm, en.somi study di UTM n sy study di UTP... FRIENDSTER la yg menghubungkan kami dgn lbh rapat... skrg ni org da xpakai frenster kan? da pakai fesbuk je skrg... masa tuh sy da 3rd year di UTP... n next sem ke internship... en.somi antaq msg kt frenster... memula sy mmg xnoticed beliau merupakan anak jiran sebelah umah tok... haha... nk dijadikan crita la kn... sy ingat dia adalah classmate sy masa kt SMKA Baling kedah sbb nama sama yakni Mohd Asyraf... kelaka oke~ lama2 dok berbalas msg kt frenster last2 noticed jgk dia adalah anak jiran tok atas pertolongan adik sy yakni ana... adik sy ni besfren la dgn adik en.somi sbb depa ni sebaya... n kecik2 dok maen skali smpai la skrg umoq depa da 15thn... :) kira masih besfren... kiranya besfren adik sy merupakan adik ipar sy... cam no tuh??? ngahahah... :D

Ok maka bermulalah detik perkenalan itu tp xrapat... just sbg jiran sbb en.somi da berpunya masa tuh.. tsk... tsk.. tsk.. en.somi ni ramai peminat so sapela sy dikala itu kn... makwe en.somi time tuh ustazah lg oke~ sob3... (ok2 xmau cerita dah... satg sy yg sakit hati + pressure seorg2..) ngahaha :D cerita lama kan xbaek nk ungkit2... so sy ala2 biasa je la berkwn dgn en.somi kang ada org marah kn... masa tuh sy da final year pas intern dah... n sy mmg mengamalkan solat sunat istikharah setiap kali b4 tdo... (skrg da xbuat dah.. terukkan? xistiqomah langsung!! hu...) sy nk dijadikan cerita nk bertmbh menarek, sy bermimpi en.somi berjmpa dgn abah sy... mimpi tuh hampir sama n berlaku dlm 2-3kali jgkla... sy pn pelik apala petunjuknya... tp masa tuh kan en.somi da berpnya... cam mustahil la bg sy... so sy pn menjauhkan dri dari en.somi... siap doa n solat hajat mg apa yg sy mimpi tuh xmenjadi kenyataan... tp tuhla, yg dikata jodoh kot... pas beberapa ketika sy lost contact dgn en.somi.... bila dia contact sy blk tau2 dia da clash dgn makwe dia... sy cam terkejut skit la... tp wat derk je la... yela mana ada perasaan2 masa tuh sbb kawan je pun...

Pas sy da grad, en.somi adalah meluahkan perasaan...ces... romantik la konon2... bila ingat blk rasa nk muntah oke~! hheheh :D masa tuh sy xamik port sgt... sy pn baru stat keja... masa thn 2008, sy mcm kasi cabaran sketla kt en.somi soh dia mai umah bwk family dia jmpa family sy (walaupn time tuh family kami mmg da saling kenal sbb kan family en.somi tuh berjiran dgn tok sy...) n akhirnya en.somi menyahut cabaran itu... 31ogos2008 merupakan tarikh pertemuan itu... kira mcm merisik la kot... tp xdak majlis rasmi2 pn n just tetapkan tarikh bertunang pada 4oct2008... yakni pd hari raya keempat masa tuh... n finally syukur alhamdulillah kami slmt diijabkabulkan pada 30mei2009... n dikurniakan seorg cahaya mata yg sgt cumil...hihi yakni aisya nafisa mohd asyraf pd tanggal 8mei2010... sgt menghargai n mensyukuri nikmat n kurniaan allah swt ini... mg apa yg sy miliki ini walaupn tidak seindah org laen akan berkekalan n dirahmati allah di dunia n akhirat... ameen...

7 sweet persons:

AshAnas said...

Asyraf ni pendam lama kot... Hehe... Semoga bahagia selalu!

f a i z a h 's said...

AshAnas: ngahaha :D xsure la pulak..eheh :d cam segan pn ada kalu diingat kembali... :)

tEppEi@sharEna said...

kenangan lame skali sekala di imbas semula ok jugak kan? =)

moga r/tgga kekal ke akhir hayat. amin.

f a i z a h 's said...

tEppEi@sharEna: aah ok jgk...hihi :D tp mau yg indah2 shj baru bes...ngee

nurhasuna khalid said...

waahhh...saya teringat zaman itu....di sebuah rumah di village lima...ada orang suka tido lewat sbb study a.k.a chatting....walaupun dgn osmet sebelah bilik...ada org itu pindah bilik dok sorang2 di bilik sidai baju....hahaha....mcm2 kita lalui....dan tak sangka juga encik takumi menjadi seseorang kini....rindulah plak zaman utp kan....seyes rindu nak ada best fren yg boleh cerita itu ini, kongsi perasaan hati ke hati antara wanita....kuang kuang kuang

f a i z a h 's said...

suna: oit2...ngahahaha...xlrt gelak...sy la org yg pndah ke blk sidai baju itu...hahaahah...dok utp yg blh online 24jam tuh mana leh xchatting...hihihi...aduhai...skrg kta da jd mak org da suna!!! :P

Abah Yie & Ummi Na said...

amboi3x....

Happy Anniversary :) semoga bahagia selalu.....

** samalh kita ni, asyik sibukkan si Auni ni...masa bersama suami pun dah tak macam masa mula2 kahwin dulu heheh. Kurang sangat....

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D