28.7.10

Majun perancang...

Bismillah wal hamdulillah...

Agak terkejut dgn keberanian diri sndiri...ngahaha... kerna blom lg mengamalkan apa2 pn kaedah perancang keluarga... berani kn?? dahla bersalin kot 'tingkap' lagi mau tanggung risiko ka? kalu bersalin normal sy xkisah sgt kalu pas 3bln ni diriku didapati berbadan dua kembali...hihihi :D betul~! malas nk rancang2 sbnrnya sbb setiap kaedah perancang didapati mempunyai efek2 yg xbes...hu... tuh yg malas nk amalkan apa2 kaedah skalipn... tp bahaya jgk utk diriku... tnya en.somi dia pn xtau nk decide tp yg pasti dia xbg mkn ubat perancang... adei la... lelaki ckp sng la kan kerna kita yg nk pregnant n membahayakan diri kita... (-_-") sedikit kecewa di situ... xpa la doa je la byk2 mg dipertemukan dgn kaedah yg plg sesuai...

Pastu baru2 ni adala seorg kakak ustazah ni rekemen 1 majun perancang kampung... mak sedara dia yg buat... majun tuh campuran dari manjakani n menda2 yg elok utk pmpuan la... eksaited btol nk cuba... mmg mcm pil perancang kerna ada 21biji n dimkn setiap bln kecuali time period... bentuk dia bulat2 kaler itam n bau dia mcm bau herba2... huhu... setiap botol harga dia rm15... so kira ok sgt la kn... dia mmg da lama amik majun tuh n dia leh la jarakkan anak2 dia... dia kata ok je kalu nyusu tp dgn syarat kena minum ayaq byk2... pastu mkn la supplement utk bykkan susu in case susu terkurang... so sy kan da amik Shaklee n ari2 sy minum air byk2... tp 2hari lepas sy amik ubat tuh for the 1st time, n smlm sy dapati production susu low skit la... huwaaa... sepatut utk 2kali pump yg sy pump kt skola sy leh dpt dlm 10- 11.5 oz... pastu smlm dpt 9oz je... boleh x jadi skit je?? :( nanges sat... xmonya jadi gini... pastu arini pn gitu... 1st session pumping kul 9pg td dpt 4oz je instead slalu dpt 6oz... huwaaa... tidak2... trus decide nk stop mkn majun tuh... demi aisyaku sayang :( tsk... tsk... tsk...

Sapa ada recommendation pasai perancang keluarga tak??? (T T) yg xefek susu oke~!


4 sweet persons:

mrs tEppEi said...

Faizah, pakai mr.rubber la. ape lagi. xde effect ape2 lansong huhuh =p

ღnFashyaღ said...

fashya pun xde buat ape2 dalam perancangan keluarga....takut jugak tibe2 preganat..faizah dah period ke??

f a i z a h 's said...

mrs tEppEi: lom try lg kekdah tuh...uhuhu...selesa ke? ehe

Fashya: lom period lg...tp isau la...nk dkt 100hari ni..ehehe :D masih pantang 100hari lg :P

Cery said...

alemak..SHAKLEE Tak jual pil perancang..hehehe..tp kan gune lah kaedah yg sepatutnye..pil perancang cery tak berapa gemor la..hihi..depends dgn bdn individu...ape pun kalo hormon period tak stabil.sbb baru pas deliver..mkn la GLA Shaklee..nnt faizah tengok dalam product katalog shaklee tu ada detail pasak GLA complex

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D