29.7.10

Macam geram...

Bismillah wal hamdulillah...

Bkn mcm geram dah, tp mmg geram... rentetan dari peristiwa majun perancang tuh, start dari situ sy mmg da stop trus la mkn... sdeh sgt2 sob3 sbb production low... so gigihla menelan ESP dgn byknya... xpa kan Kak Cery... arini nmpak da meningkat skit n maintain la kiranya... fuh lega skit la... alhamdulillah...

Pastu, arini td masa breakfast, kakak yg rekemen majun tuh pn tnya sama ada sy mkn atau x majun tersebut? sy pn xmo la ckp mkn kan sbb da stop kejap... sy ckp la yg production susu sy low pas mkn majun tersebut... seorg lg kakak tuh respon ckp herba2 panas ni mmg akan low'kan production susu... dia soh amik pil perancang utk breastfeed mommies... mntak dgn klinik kesihatan... erm... mcm cadangan yg baek... akn dipertimbangkan... so kakak yg rekemen majun perancang ni pn dgn girang soh sy bli fm kt aisya... huwaaa... geramnye... sy malas la nk bertekak pasai isu susu ibu neh sbb sesetgh org mmg xphm n xkisah pn anak dia nk minum susu apa... laen la kalu ada kekangan yg menghalang kita daripada menyusukan anak... itu bleh la diterima.. ni xdak apa2 masalah, saja ja nk bg anak minum fm mcm xpatut je... hu... xtaula pendapat n pandangan peribadi... bg sy, susu kita ni adalah hak anak... kalu x, xdaklah allah bg kan? mestila ada fungsinya... so bg sy mmg nk bg je aisya minum susu sndiri selagi terdaya walaupn da ala2 nyawa2 ikan gak ni stock susu... kais pagi mkn pagi n kais ptg mkn ptg dah gayanya... kkdg terpaksa bgn kul 3-4pg semata2 nk pumping... in between tuh kena nyusukan aisya lg... pas selesai2 pumping kena steril'kan pulak segala perkakasan pump termasuk botol2 storage milk... fuh... mmg mencabar gak tugasan tuh namun digagahi jgk kerana anak kesayangan... susah2 aku beranak...meneran lg... pastu kena potong lagi... takkan nak aku sia2kan anugerah ini kn? huhuhu... jauhnya sy fikir kn? :D

So buat masa skrg, sy masih pantang 100hari tuh... hihi... tgk la pasneh mcm mana... sy pn xmaula terlalu taksub memikirkan anak sehingga mengabaikan suamiku... oh~! tidak... kewajipan sy masih lg ada utk suami... tidak berkurang sedikit pn... itulah yg dikatakan tanggungjawab... jadi skrg tanggungjwb da menjadi 2kali ganda... yakni utk aisya n suami :) mg allah swt mempermudahkan sgala urusanku... ameen

2 sweet persons:

mrs tEppEi said...

cantet la template baru. jeless taw!huhuh

f a i z a h 's said...

mrs tEppEi: jgn jeles dulu sharena...nti sy reveal rahsia na...ngee...tungguuuu

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D