10.5.10

Bergelar ummi...

Presenting our precious one...

Bismillah wal hamdulillah...




Saya kini dah bergelar seorg ummi... saat yg dinanti2kan selama ini telah slamat dilalui pada tanggal 8 Mei 2010 jam 11:42mlm (lg 18minit nk masuk 9Mei2010 yakni hari ibu) pandai kan anak ummi ni pilih tarikh... setelah overdue slama 2hari... akhirnya si kecik ni amik kptsn nk kuar pada tarikh 8 Mei 2010... tiada lafaz yg lbh afdhal dikala ini hnya ucapan syukur yg tidak terhingga kerna both of us slmt n sihat... syukur ke hadrat ILLAHI... sy bergelar seorg ummi kepada seorg bayi perempuan yg sgt cumil (sapa lg nk puji anak sndiri kn? ehehe :D); berat 2.7kg, secara pembedahan last min... pengalaman?? gulppp... nti la diceritakan... knp pulak smpai operate last min kn... tp sy redha je asalkan our precious ni sihat n slmt... ku relakan shj... walaupun SAKIT di saat ini hnya allah swt yg tahu... perit yg amat... tp demi anak tercinta seorg ibu itu merelakan shj... sy kini sgt mengerti....mengerti naluri seorg ibu... tiada apa yg dpt dibygkan utk menggambarkannya... seriously... wahai sapa2 yg bergelar anak kt muka bumi allah swt ini, tolonglah hargai ibu anda... tanpa ibu, anda bukan siapa2 kt dunia ini...


16 sweet persons:

ღnFashyaღ said...

tahniah ummi faizah......sape name bby ni???

nanonano said...

tahniah ummi,
alhamdulillah 2-2nya slamat,
slamat berpantang :)

sHarEna said...

congrats dear! mmg ternanti2 entry dr faizah. akhirnyerr....:))

take care or urself & the baby ok!

Nadya said...

congrats faizah!syukur semua selamat..doakan utk kite pulak nnt ye..take care n enjoy mommyhood!=)

~lalala~ said...

hello~ been reading ur blog silently~ tahniah on ur baby~ :))

Aishah Rahim said...

Alhamdulillah.

Tahniah ye Faizah. Seronok sangat baca pengalaman ibu-ibu baru ni. Tak sabar nak rasa pengalaman sendiri pulak.

Ibu Alia Kaiyisah said...

Alhamdulillah.

Tahniah untuk Ummi Faizah & suami. Semoga hari2 mendatang akan lebih bermakna dengan kehadiran baby girl ini.

ppb_ppkp said...

tahniah faizah..pantang di abi ke

Hanani said...

tahniah ummi..sangat comel baby kamu..

Abah Yie & Ummi Na said...

assalamu'alaikum :)

tahniah, selamat bergelar ummi. Selamat datang ke kelab ummi (^_^) semoga bahagia sokmo......

~ selamat berpantang hehehe.
(dah pernah merasa pengalaman kena bedah masa bersalin dulu....)

Juraidah Hashim said...

tahniah faizah...erppss..cuak lak bile lately salu dgr ibu2 kena operate...nt citer la pengalaman yer...

Cik Shiqa said...

tahniah Fae. comel benar baby :)

nornazliana said...

tahniah faizahh..comell baby gurl awk..lahir kat hospital perlis ka..kiss sikit kat si tecit ni..muahhahah

kunaz said...

faizah! congrats dear! baby is so cute. hope u r doing well. kunaz c-sect gak, alhamdulillah recover dlm ms 2 ari jek. doa byk2 k. kem my kisses to the baby k. mmuahss!

Mawar_Mohamad said...

Salam faizah, tahniah alhamdulillah slmt melahirkn baby girl. Sori late wish. Mode berpantang mmg daily rutin mcm kelam kabut rs xteratur lg kn. Xsmpt mawar nk drop comment lg awal.

Anyhow tabahkn diri kuatkn semangat utk recover dr op ok n at the same time memegang peranan ibu :)

f a i z a h 's said...

Terima kaseh sume atas wishes... :) doakan sy cpt recover ok~!!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D