26.8.09

Last wiken....

Bismillah wal hamdulillah...

Wah... hari2 yg kesuraman tanpa smgt di sisi... huhu... nk hapdet blog pn mcm malash... =_= i miss him so much... 1bulan++ beliau berada di sisiku kerna ada tugasan di perlis n ahad yg lepas beliau telah pn pulang ke bahau n9 kembali... bagaikan 1 kehilangan... walaupun hnya seketika n sementara cuma namun, semangat n yakin diriku seolah2 dibawa pergi bersama....hu.... 2-3 hari ni kalu tgk sumthing yg mengingatkan pada en.somi terchenta pasti akn mengalir air mata... wah poyonya diriku... xpnh pn b4 ni jadi gini... tiba2 ja kan... sensitip smcm... tgk baju beliau, nanges lg... tgk sgala menda2 yg beliau tinggal kt bilik kami tuh...nanges ja ghejaku~! Start smlm da semakin ok sikit la kerinduan itu... cuma kkdg ja ia dtg balek... nk wat mcm mana kn... sapa sanggup berjauhan dgn pasangan hidup kita yg sah... dan yg plg wat diri ini rindu adalah game FARM VILLE kt fesbuk~!!!! ahaha... game tersebut adalah game kegemaran kami berdua... mmg xdak gheja laen la... beshnye... tingat kat beliau... siap berebut2 notebook semata2 nk men game tersebut... ehehe... i miss that moments... n i miss the moments where we will solat n pray together... (T T) sob...sob...sob...

Erks... apa kaitan dgn tajuk entri... diri sndiri pn konpius suda... eceli kan, last weekend merupakan double triple SUSAH+SDEH+KECEWA+GERAM sy... mcm siyes je... xtaula patut ke sy cite kt sini... erm... sapa yg terasa tuh nasib la kn... cuma ingin menyatakan hal yg sebenarnya... Ni pasal gheja ja...tp ntah rasa xpuas ati jugak... mebi ini yg dinamakan ujian di bulan ramadhan utk DIA melihat sejauh mana hambaNYA ini ingat padaNYA...Hu...redha je la...

Hati ini pedih jua sbnrnya...kkdg terfikir, di manakah letaknya hormat manusia sesama manusia... kkdg kerana pangkat dan darjat sanggup mengenepikan sume nilai2 norma kehidupan... kt mana pn kita berada kalu xreti berakhlak susah la kn...asik nk jg kepentingan sndiri je.... hu... sabar... sume ni ada hikmah...Apa ceta disebaleknya?

Ok gini... ari jumaat lepas (kalu xslp sy) diberitahu harus ke penang utk satu program company... di permatang pauh... its ok for me... memula tuh cam aneh gak...dlm 3org penyelaras kt perlis neh sy yg dipilih... dah tuh lak seorg2... sy decide nk drive je ke penang keesokkan arinya kerna event tersebut ari ahad pagi... n syukur alhamdulillah leh klem hotel bagai... kira okla kn... tp encik somi lak xbg p seorg2...soh bawak teman la...2-3jam gak tuh nk p penang dari perlis... so sy decide nk bawak encik somi la kn... skali bila tnya exec no 1 neh, dia mcm xbg katanya sy stay sebilik hotel dgn dia wif seorg lagi staf... erks... kerna dia nk angkut seorg lg exec no 2 utk teman dia... so exec no 2 neh akn klem hotel atas nama sy la kiranya... exec no 2 xleh join the event sebenarnya... tp biasalah atas sbb belas ehsan exec no 2 kerna exec no 1 ni XDAK GENG katanya dan seorg2 drive dari KL~~~ Wah... sungguh baek hati kan exec no 2 ini? Makanya sy jugak yang XDAK GENG tapi tidak difikirkan... sdeh n tragis da masa tuh... sob...sob...sob... leh ke cam tuh? tp sapa sy org bawahan saja... so adik sy pn berbaek hati utk teman... tp kena bertolak pepagi ahad itu la...barula beliau ok sket nk teman sy... kalu x, takkan la nk sumbat 4org dlm satu bilik hotel (yelah dah ada org lak nk klem atas nama sy...uhuhu...)

Pastu mlm nk g tuh, exec no 1 tuh col ckp bleh la pulok nk bawak en somi... baru nk habaq skrg xdpt la kerna en somi da bli tiket flight utk balek bahau n9... tiba2 lak exec no 1 tukaq fikiran... whatever... pagi2 ahad tuh maka bertolaklah kami dua beradik neh... naek keta abah kami yg suda berusia 10thn++ itu... dahla sdeh xdpt nk masakkan bekal en.somi balek ke bahau tgh hari tuh... kena lak bertolak pepagi gituh dgn suasana hujan ribut yg agak kuat... nk drive pn mcm susah gakla sbb hujan sgt2 la lebat.... gagahi gak demi menyahut seruan dan arahan~!!! aiseh... dahla keta pun uzur, so kabur2 la jgk cermin tuh...otw dgn kelajuan hanyalah 80km/jam tiba2 dgr sesuatu menda aneh dari side enjin keta...rasa xsedap ati... stopkan keta di bahu jalan... masa tuh da masuk highway pn...hmpir ke GURUN... lebat sesgt hujan... wah da cuak kerna bunyi enjin sgt kuat bila dihidupkan... (mcm org tekan minyak abes tuh bunyi dia...tp kita xtekan n usik apa2 pn...just idopkan enjin...) cuak oke~!!! dahla kami berdua perempuan n hujan kt luar mmg sgt lebat...siap ribut lg... apa lg terus sy col abah sy yg sdg berkeja di jitra...dalam beberapa menit PLUSLINE pn mai la dgn mekanik yg sdg ronda2 situ.... tp abah sy lom smpai lg... harus kontek abah dulu kerna keta itu milik beliau... polis ronda PLUSLINE n the mekanik tuh pn cek2 la enjin dlm keadaan ujan lebat itu...cek pnya cek...katanya sejenis alat/bahagian enjin bernama KABURATOR rosak n stuck... makanya mmg kena tunda keta tersebut... kalu bawak gak pn, keta tuh akan laju trus xleh nk stop2... uiks... bahaya tuh... sib bek sy trus stop tadi masa dgr menda pelik2 tadi...isaunya... depa da nk tunda, sy ckp leh tunggu abah sy x? sbb sy ni xdak duit...ehehe.... yela... depa nmpak ja pmpuan mcm xmenyempat nk decide je... sy lak takut kena tipu... maklumla xtau sgt bab2 keta neh... so sy berkeras utk tunggu abah sy utk wat keputusan nk wat mcm mana dgn keta yg da tersadai neh... tunggu pnya tunggu akhirnya abh pn sampai... abah pn bncg2 n diskas dgn mekanik akhirnya... mmg setuju shj utk ditunda...xleh wat pa dah... n bengkel mekanik tuh... pnya la jauh... nun di sg lalang, SP... maka ditunda la kami... sy da col2 exec no 1 tuh n dia mcm soh g jgk... mcm mana nk g, mai la amik sy yg tersadai neh...

Apa yg sy sdehkan, xdak langsung rasa keprihatinan nk tnya condition sy yg dilanda masalah sebegini... (mungkinla nk tnya ok ke x) sbg org atasan patutnya dia menjaga kebajikan org2 bawahannya... bukannya mementingkan diri sndiri... sorry to say if ada org yg baca entri kali neh ada kaitan... tp fikir2kanlah sndiri... sy xkisah sgt sebenarnya cuma sedikit terkilan shj... dahlah duit berhabes byk... kalu g awal bersama en.somi, at least dpt smpai gak ke penang n at least leh klem... ni da lewat bagai so terpaksa la cancel xdpt g n mcm mana nk klem perjalanan pergi... keta rosak dah rm500++ kena bayar.. tol n minyak lg... xpala... da xdak rezeki kn... pasrah jerk... mebi ini hari sy... hari esok sape yg tahu... ALLAH MAHA ADIL... ALLAH MAHA BESAR...

P/S: Maaf... entri kali neh agak beremosi...namun dpt dikawal sbnrnye.. ehehe... ^_^

8 sweet persons:

AshAnas said...

ha'a, hr ahad tu hujan mmg lebat sangat... ashraf yg drive pun, dia ckp bahaya drive cmni, apatah lagi kita org pmpuan ni kan... kete kami pun mcm stuck sekejap, stereng jd keras... ms tu dh nk sampai ofis, kt kwsn perumahan blkg ofis tu air naik, tu yg jd hal skjp kete tu... km hmpir2 tbabas jgk tau... alhamdulillah takdak pa2..
tp cita awk tu mmg xpatut org tu wat cmtu... so selfish nye orang...

f a i z a h 's said...

tau xpa shaakira...tp org skrg xpkiaq pn..dahla sesama pmpuan...dia pkiaq seorg2 dia...mmg byk tol keta yg kena tunda ari ahad arituh...sy da balek pn ngam2 time bukak posa smpai umah...letih tuh xpyh ckpla...

naematul.ismail said...

k.fae.. sy mcm mrhnya membaca..sungguh xprof 2exec tu..mcm tau ja...hahaha,,,
mls nk kutuk lbh2,, ngee,,,

sabaq na,, yg pntg kfae n adik selamat..

erk~amek la leave lak.. pi posa kat bahau nu.. hee

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

apee laa diorg ni.dh la pagi2 bute.kete prob + hujan lebat stil suh g lagi?ish3,ati perut xdak ka?sedih2.akak sbr yeee~~ byk pahlee tuu~~

f a i z a h 's said...

naematul.ismail: benar...'kemungkinan' anda kenai 2org exec itu...mereka kan exeeecccc...sapalah kita ini...mmg nk amik leave tp leave secara jahat...yakni leave kautim2 dgn GB..ehehe...memaen :P

f a i z a h 's said...

Mrs.Li - Faeeza Yusoff: mmg da sabar serta pasrah dah faeeza...mmg mereka2 itu ala2 tidak profesional~! huh~!!

naematul.ismail said...

hahaha... gb sporting xpa
ngeh ngeh
kawtim ja..
pi bahau singgah kajang oke ;)

f a i z a h 's said...

naematul.ismail: ahha...insya allah... kena tunggu bli keta sndirik dulu ^_~

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D