9.4.09

Preparation... (part 2)

Bismillah wal hamdulillah...

Can u see my ticker? ehe...hari ni da genab lagi 1month and 3 weeks menuju ke puncak jaya~! huhu... debaran kian terasa...xtau nk buat apa lg...rasanya dah setel sume kot...insya allah mg allah swt mempermudahkan sgalanya...

Tadi encik tunang ada maklumkan tadi...'mak' ada col dia utk confirmkan tempahan bilik utk honeymoon di tempat *tutt* uiks...saya sgt malu+segan...sudah mau honeymoon kah?ehe... :"> adalah dpt special price mcm sponsor gak la dari 'mak' n 'ayah' sbb mereka dikira mcm member la bg kawasan tersebut...alhamdulillah... save bajet kami...sy bersyukur sgt2 sbb penin fikir nk g honeymoon ke mana memandangkan kami nti bakal jadi weekend husband n wife...so masa n cuti yg ada neh kami ingat nk berdua sepuas2nya... BERDUA LEBIH BAEK rite? ^_~ sbb tuh mencari celah n peluang yg ada...alhamdulillah allah swt memberi kami jalan even tmpt yg kami nk pi neh xdak la hebat pn mcm Paris... Bandung...Bali... or even Langkawi... tmpt biasa2 ja...apa2 pn syukur kan? penin jgk sbb bajet~!!! ok setel pasai honeymoon... nti selebihnya ceta pas kawen oke~! skrg xleh lg cite bab honeymoon sbb lom kawen..huhu...

Erm...apa lagi ek...

Borang permohonan nikah telah selamat smpai ke jabatan agama islam perlis pada minggu lepas lg...3 april 2009... n alhamdulillah borang kami complete n kebenaran nikah akan dikeluarkan pada 20mei 2009 nti... lambatnyerk~! kami diminta utk hadir ke jabatan agama islam perlis pada pukul 10.30 pagi...mebi ada sedikit sesi kaunseling..huhu... cuak~!

Baju2 pulak... akn siap hujung bulan ini...da konfemkan dgn tukang jahit pasai design n sebagainya...tunggu n lihat jerk...last week ada la p buat pantauan...tgk2 design so far ok la n org tuh ckp dia akn siapkan hujung bln neh utk fitting lak...alhamdulillah...

*updated*

Pasai hantaran-maran laks...saya bersyukur sbb mak nk sponsor...so tempah kt kawan mak ja utk decorate all those hantaran...sy xpndai n xkreatip nk design2+decor2 hantaran itu...ehe...so serahkan pd yg pakar...Syukur alhamdulillah, sume da diantar pada kawan mak itu...sy request nk hias hantaran tuh gna fresh flowers...da lama idamkan...mak support so xpe nk demand sket...eheh...hantaran pn sket ja...sbg hadiah yg seikhlas hati kepada bakal suami saya ^_~

F a i z a h ' s part... (9 dulang jerk~)

1- Tafsir al-quran
2- Kemaja & tie
3- Jam tangan
4- Men's toiletries
5- 2buah buku agama/motivasi
6- Wallet dan belt
7- Kek kahwin
8- Buah-buahan
9- Coklat

His part...

1- Set perfume
2- Telekung sembahyang dan sejadah
3- Cincin
4- Jam tangan
5- Kasut dan purse (eh btul ke ejaan dia...beg duit wanita..eheh)
6- Dulang mas kahwin
7- (probably food kot...lupe suda...)

Saya pn ada gak g wat survey utk amik spa pakej pengantin n insya allah 2hari sblm hari bahagia n akn wat spa~~~

Erm...tuh je kot update preparation utk kali neh....doakan saya smg sgalanya dimudahkan..ameen...


2 sweet persons:

eisya layyinan said...

yup..setiap yg berlaku dan akan berlaku memang dah ditetapkan sejak azali..
Allah xkan menguji apa yang xmampu ditanggung oleh hambaNya..
semuanya pasti ada hikmah..
besides...distance makes heart grows fonder!
that's what we always believe..
hehe..

f a i z a h 's said...

perghhh...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D