29.7.13

Alternatif cara merawat gout tanpa dadah...

Bismillah wal hamdulillah...

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.

Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:
 • Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
 • Stress dan tekanan perasaan
 • Pengambilan protein yang berlebihan
 • Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan


Jadi, apakah yang boleh dilakukan oleh pesakit gout di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan?
 • ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.
 • PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detix di atas.
 • VITAMIN C –Untuk mengurangkan uric acid di dalam badan.
 • OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.
  Selain itu, elakkan makan makanan berprotein seperti daging, makanan laut, kambing. Juga elakkan minuman manis dan bergas. Ais krim, butter dan keju juga perlu dielakkan. Pengambilan air + lemon secara berterusan juga boleh mengurangkan kadar uric acid di dalam badan.

  Bagi penduduk negeri Perlis Indera Kayangan anda boleh menghubungi sy utk COD produk Shaklee ya~ bagi negeri2 lain juga boleh... Pos ke seluruh Malaysia Insya ALLAH...
   
  Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
   
  ID Shaklee: 962622 (atas nama mohd asyraf bin suhaimi)
  Email: nurfaizah.ramli84@gmail.com
  Phone: 019-5588082
  YM: syauqatul_wardah_nur_faizah

  Notes:Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook

 

0 sweet persons:

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D