1.6.13

Bersyukurlah... Happy 4th Anniversary AsyraFaizah...

Bismillah wal hamdulillah... 

Macam2 nk update sbnrnya... smpai akhirnya akn ckp... "nantilah dulu..." adoi xsudah2 jgk nanti2 tuh... so meh update apa yg tersedia kt kepala skrg...

30Mei2013 yg lepas syukur alhamdulillah, adalah ulangtahun yg ke4 perkahwinan kami (Mohd Asyraf bin Suhaimi & Nur Faizah binti Ramli) heheh :D siap fullname haa... spnjg 4thn yg penuh warna warni, penuh corak sana sini, penuh rasa manis, pahit, masam dicampur-aduk... kesimpulannya cuma 1... unik dan indah kehidupan berumahtangga ini... ada suka dukanya... ada gembira sedihnya... semuanya membuatkan diri dan hati kita semakin matang... btul x?dulu zaman single dan bujang xdak apa sgt difikirkan melain life sndiri, mak abah, career... mmg la enjoy tp lelama boleh rasa kosong... :) (walau hati terkadang serius rindu zaman bujan n single itu... )

Terkadang rasa jeles tgk org yg kawen sama2 dulu (tahun 2009) anak masih seorg n da besar sebaya aisya 3thn... haku nehs anak berderet2 dah... ni insya allah kalu ada rezeki nk masuk no.3... sume org kata advance n produktif... huhu... xkisahlah kan org nk kata mcm tuh da rezeki murah... hehe ;) tp apakah yg membuatkan sy jeles??? sbb sy xsempat nk manja2kan anak2 sy... xpenah pun lg buat birthday celebration utk aisya n amira... just beli hadiah simple2 je utk anak2 ummi mcm baju atau toys... sedih pun ada jgk kkdg... xsmpt aisya nk besar sikit da dpt adik kan?budak2 sebaya dia yg lom ada adik tgk best je rapat2 dgn parents masing2... tp ada jgk yg ada adik awal... sy xnafikan... tp naluri seorg ibu tuh rasa nk manjakan anak, rasa nk tgk anak happy mmg lumrah kot... terfikir jgk... "alaaa...xsmpt nk bg aisya mcm tuh jgk... xsmpt itu, xsmpt ini..." tup3 aisya da 3thn n amira 1thn... amira lg la kesian... 1st birthday dia xcelebrate apa langsung sbb ummi dia mcm shock dpt berita "double line" pd saat amira belum pun lg cukup umur 1thn... T__T

Ok fine! kalu difikirkan mmg mcm masa berjalan terlalu pantas... mcm2 menda miss... just follow the flow... tgk org laen nasib yg lbh berbeza2 dari kita... tgk org yg anak berderet2 every year... tgk pulak org yg da kawen sekian lama belum dikurniakan zuriat... at least sy diberikan allah swt rezeki n peluang utk mengandung, melahirkan dan menjaga zuriat darah daging sndiri... walaupun penat tuh toksah ckp la... selalu je pujuk hati utk redha n terima sgalanya dgn baek sementara anak2 nk membesar... umur belum pun cecah 30thn da semput ye dop???haha! misi nk kurangkan berat badan sblm pregnant 3rd child tidak kesampaian... 1kg pun xsmpt lost...aduhai... pasrah je laaa... T__T didoakan smg perjalanan pregnancy kali ini dipermudahkan allah swt... early stage lg da nmpak kembang semangkuk...sarat nti mcm mana la agaknya... pasrah... pasrah... pasrah... T__T

5beradik... dgn anak2 menakan...

Amira lepak atas kusyen akad nikah maklang...

Maklang dgn flower girls... seperti biasa aisya akn conquer... 

Our family dgn pengantin... kembangnya nampak... tidakkkkk T_T


 

1 sweet persons:

♥mamaTisyaThaqif♥ said...

masha Allah...comeynyaaa aisya pakai tudung.. hehe

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D