11.5.13

Rezeki dari arah yg tidak disangka-sangka... (part 3: Memujuk hati...)

Bismillah wal hamdulillah...

OK sambungan... :P

Setelah mendapati UPT +ve sbyk 3kali... oh... sy buat UPT 3x... 1st yg pakai strip Guardian, 2nd dgn clearblue digital UPT, yg 3rd adalah utk menghabes Guardian pnya brand yg beli smpai 2strip... masih lg ada double line... ok fine?skrg?

P klinik utk konfem pregnancy tp bila scan hnya nmpak bayang2 lg... imej janin blom kelihatan dgn jelas tambahan pulak doctor ckp sy kurang minum air... bladder kering kontang... haha! biasala setiap kali pregnant mmg xleh nk masuk air masak... tp so far ok...hari2 boleh jgk habes 1L at least... doctor soh konfemkan after 2weeks... sbb kena scan jgk takut ectopic pregnancy yakni kehamilan luar rahim... nauzubillah... xpasai2 kena tebuk perut T__T doakan sy naa...

Sy menerima 1tamparan yg hebat once da tahu bakal menjadi ibu kpd 3org anak dlm masa terdekat... 2org ni pun sy termengah2 nk jg skrg nk tmbh lg seorg... xbaek sungguh pemikiran sy ketika itu... berserabot n bercampur-baur... mmg rasa bersalah bila fikir... "Tak bersedianya nk pregnant lg..." "Baru je lg rasanya..." "Sakit bersalin masih segar diingitan..." Dush3... tumbuk kepala kuat2... memula tnya en.abg... "Macam mana nk kena bgtau mak abah n mak ayah (PIL) tak?" en.abg hnya senyum je... aiyooo segan menguasai diri... huk3... pastu tiba2 PIL ajak p terengganu la pulak disaat2 ini...jadi nak tak nak mmg kena bgtau sy rasa xselesa nk p terengganu bila da start loya bagai nehs... saspens jgk nk tgk reaksi PIL... alhamdulillah depa kata ok ja... sbb due insya allah awal tahun 2014... amira pun da nk dkt 2thn waktu tuh... ok alhamdulillah.. penerimaan yg baek dari PIL tersayang :)

Pastu debaran nk bgtau mak abah pulak... aduhai... seganss... pastu p umah mak abah dgn perasaan mcm2 jgk... dok sembang2 dgn mak n ada jgk my sis yg doctor tuh kt situ lg la takut kena bising... hehe... skali terkeluar jgk... "Faizah ni pregnant lg...aduhaiii..." terus mak ckp "Haa...xpala...anak tuh rezeki... nak gadoh apa..." (ini ayat org utagha naa... satg fikir nk cari gadoh ke apa...hehe) makna kata nak kisah apa... erm... xsangka penerimaan mak mcm tuh... my sis pun sokay je xcomplaint apa2... huhu... anak itu rezeki... sy pegang kata2 mak tuh... mak sambung lg... "anak dkt2 ni bgs jgk... membesar sekali ja...susah sekali harung ja..."

Sy masih dlm fasa memujuk hati... bukan tidak redha tp sgt kasihan melihat amira yg sgt cranky xdpt menyusu sepuas mungkin... esok usia amira menjangkau 1thn... sy harap dia akn biasa dgn keadaan baru ini... setiap hari mesti menitis je air mata tgk dia... tp sy tgk amira lbh cpt berdikari berbanding aisya dulu walaupun aisya tidak fully-bf tp aisya sgt dimanjakan... amira lbh independent... kkdg tgk dia cuba utk menghirup susu dari botol, minum air sndiri... tskkkk... ummi mintak maaf sayang T__T

Percubaan minum freshmilk dgn sippy cup... berjaya sikit
Ummi terpaksa sayang...xleh tgk buat muka mcm ni... amira xpandai hisap lg...dia just gigit nipple botol tuh utk minum susu kt dlm tuh...

OK, start emo dahhhh... sambung laen kali.. :(

 

3 sweet persons:

nik ros said...

tahniah. best jugak dapat anak jarak dekat. btol la kata mak tu.susah skali harung jea.hehe

mcm ma nik.anak selang 1 or 2 tahun jea. hehe

Ann Ilias said...

First of all, congrats Faizah sbb ada rezeki pregnant utk kali ketiga

Ok, kita pun sebak baca sambil tgk gbr amira (yg last sekali), cuma pegang je la jata-kata ibu tu, anak bawa rezeki. Semoga lepas ni makin terbuka luas rezeki Faizah sekeluarga. In sha Allah.

Raihana Humaira said...

tahniah sis,
doakan saya juga ye....

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D