29.1.13

1st time babywearing~!

Bismillah wal hamdulillah...

Sbnrnya nk join amira tdoq nehs, tp update blog la kejap... hehe :P amira pg ni je da tdo 2kali... dia mmg mcm tuh, kalu p berjalan2 je mesti penat xhengat mengalahkan org yg drive...wahahha :)) sbb amira ni jrg berjalan... asik dok umah je, so skali skala berjalan mmg penat la agaknya dia... ksian anak ummi...so ummi boleh join amira tdo japlg... aisya slmt kt umah maktoknya... ekeke :D

Da agak lama sbnrnya nk try ber'babywearing tp dek kerna penin tgk pelbagai jenama kt pasaran, n mcm2 pattern gak dgn harga yg berbeza2 bikin kepala guwe serabot...sudahnya tak terbeli pun... thanks sis mas sbb kenalkan dgn akak shida owner mom's little one pnya kedai... kak shida nehs nursing n babywearing consultant... beliau ada kedai natural parenting kt penang... kat D'Piazza, Bayan Lepas... kedai beliau ni menjual pelbagai alat2 natural parenting seperti baby carrier n sling, breastfeeding accessories, cloth diapers, home schooling pnya permainan n mcm2 lg... boleh terjah kedai beliau yg berdekatan... cek alamat n lokasi kedai kt SINI ye..
Kebetulan adik ipar ada interview area bayan lepas tuh jgk sy join en.abg ke penang angkut 2org puteri itu la.. da lama xbwk depa jalan2... alhamdulillah behave ja 2org tuh so xdakla letih sgt berjalan kali nehs... beberapa kali gak aisya n amira tertdo dlm keta memudahkan perjalanan la... hehe :D mlm sblm nk ke penang sy ada chat dgn akak shida tnya dia mcm mana... dia jemput 'test drive' carrier kt kedai dia... dia ckp mmg dia xdpt nk bgtau carrier mana yg bagus sbb brand n harga bukan memainkan peranan penting utk memilih carrier terbaek... apa yg penting baby selesa kt dlm carrier tuh... 

So tanpa byk ckp n bicara, terus je terjah kedai kak shida pas da antar adik ipar n sementara nk tggu dia setel interview... sib bek dkt je...dlm bayan lepas jgk kan... alhamdulillah, allah swt mempermudahkan sgala urusan n kami pun byk bersembang dgn kak shida n husband... thanks kak shida melayan kami sekeluarga... aisya n amira pun memberi kerjasama yg baek sementara ummi test drive byk2 brand carrier kt kedai kak shida... dari patapum, mei tai, anglepack, ergo kot byk sgt xingat sgt brand2 dia... yg serasi dgn amira adalah patapum... dari harga RM200 - RM350 sume try... sib bek amira nk yg plg murah yakni rm200 je... eheheh :D kalu x botak jgk kepala ayah nk bli kans... trus dia nak je dok dalam patapum... apa lg rembat la seketoi... penat mencuba mcm2 jenis carrier itu jgk yg dia nak... memula ingat nk mei tai sbb cam best je... ummi je rasa CAM BEST tapi amira ckp TAK BEST... haha :)) sudahnya amik patapum jgk... okla kans...amira suka, ummi pun selesa...

Happy babywearing to me~!!! :D jom berbabywearing... nanti bole bli mei tai utk kendong aisya lak... byk kelebihan berbabywearing nehs nak2 kt tmpt yg sesak n stroller da mcm xpraktikal lg utk guna... lagi pun skrg suasana kt luar sana da xselamat utk kanak2 n baby2 so better parents kena make sure keselamatan anak2 kita...so babywearing adalah salah satu kaedah utk pastikan anak2 sntiasa dgn kita... xdela terlepas ke mana2 if kita terleka shopping atau seumpamanya... byk lagi la kelebihan babywearing nehs...

Alhamdulillah...akhirnya diberi kesempatan utk berbw... :)
otw p penang...dok mkn biskut 2beradik nehs...n alhamdulillah behave je... :) nti leh jengjalan lg...
Adik amira konker seat~!
Dapat kalender comel dari kedai kak shida...thanks kak!

 

6 sweet persons:

Maria Rajab said...

waah awk datang sini..xtau pn..kalau x leh jumpa..hehe..best kan bw.. ;)

OmbakBaik said...

happy babywearing :)...sekarang husband saya yg suke babywearing ni ble kami keluar berjalan2 atau g beli barang.

Hanani said...

babywearing memang bestkan..patapum best eh faizah? macam best je..mei tai tu sampai umur berapa ye?

Faizah^Ramli said...

@Maria Rajab

Eh marin org penang ka?hehe :D aah best bw...dulu xkonfiden nk bw anak sulung skrg no.2 ni konfiden sket... :D

Faizah^Ramli said...

@OmbakBaik

Pasneh nk train husband lak...leh bw anak sulung walaupun da nk masuk 3thn...stroller xlarat... huhu

Faizah^Ramli said...

@Hanani

Aaah best :D patapum tuh sesuai dgn amira...dia suka dok dlm patapum...sy da try mcm2 brand carrier sume dia rejek sbb body panel tinggi kot...nti da besar sket mebi dia nak dok dlm mei tai pulak... tp so far patapum sesuai dgn amira...n xdela mahal sgt...huhu...mei tai tuh tgk kak shida tuh pakaikan anak dia umo 4thn da..ok lg sbb body panel dia tinggi... sokay je kot nk pakai umo bapa thn pun...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D