26.3.12

Salah tgn ibu mengandung?

Bismillah wal hamdulillah...

Mood masuk dapo preggy kali nehs adalah sgt berbeza berbanding masa aisya dulu... masa aisya dulu start mabuk laut smpaila da nk dkt beranak baru menggagahkan diri masuk dapo... mood ke laot plus mmg xleh bau tumis2 smpai nk dkt beranak... tp kali neh even mabuk truk smpai warded, pas je 3bln pregnancy da leh msk dapo semula malah mood adalah super baek... (ada la kot mood ke laot jgk kkdg... tp kerajinan tuh tetap ada...) tp malangnya! setiap kali nk masak sama ada dlm bentuk lauk pauk atau kuih-muih konfem xjadi! haha! kkdg gelak sndiri... agaknya salah tgn ibu mengandong kot... ada ka cam tuh? walau ikot resepi sebijik2 tetap xjadi... dulu2 kalu baking atau masak ikut suka sndiri jadi je pun... sedap je mkn... heran haku kkdg...smlm blk teringin sgt nk mkn muffin chocolate... arituh ana buat jadi je...mcm senang...trus la bwk kuar brg2... sy lbhkan 50g cooking choclate je pun...pastu bakar, kuar je dari oven trus bantat... siot je laa.... haha!

Apa yg silapnya pun xtaula... yg len sume da ikot sukatan dah pun... mebi sy amik telur dari fridge n trus guna... suppose kena tunggu telor tuh ke suhu bilik kans? dahla buat apam mekar xpnh jadi puns... asik bantat ja... grrr... rasanya kena bersara trus kot dari aktiviti m'baking... erk... arituh masak pun mcm xsdap je... mulut ai je la kot... tnya en.abg dia sume ckp ok... adoi... awat xtau tgn ni da xmenjadi je kalu nk masak/baking apa2... xkira! nti nk try lg wat muffin choc tuh... mcm xpuas ati... T__T rasa mcm diri ini sgt xreti masak pulak... mcm bkn perempuan sejati ja...aisehhhhhhh T__T

   

2 sweet persons:

Ct R Miena said...

hahahaha.. bukan salah tangan ibu mengandung tu.. tu salah mood ibu mengandung tuh.. anyway.. best...

F a i z a h ' s said...

@Ct R Miena

Hahah... tuhla kans...mood tak baek kot masa memasak tuh...hehe :P

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D