12.3.12

Nak anggap apa kalu mcm ni?

Bismillah wal hamdulillah... 

Nak mula ceta pun xtau mcm mana... kt dlm hati hnya ada perasaan tak puas hati dan marah... pd 1pg sy dpt msg dari seorg adik study sesama kt UUM minta soh bank in duit... aku terfikir2 duit apa ek? baru teringat pasai hadiah yg kanak2 itu beli utk seorg member batch sempena hari pertunangan dia... kesahnya begini, dlm batch master of education semester july 2010 ada kot dlm 5org yg xdak basic edu neh amik pre-requisite edu secara bersama2... konon2 mcm s'batch la...depa2 ni ranking umo adik2 la... masa sem lepas tgh haku dok mabuk2 laut sbb pregnant, depa ni habaq salah seorg dari depa nk bertunang... ok fine la... so siap jemput bagai... so sy yg berkerja n ada family sndiri xamik port sgt... depa sume ni xkawen lg n xkeja pun lg... ala2 kanak2 ribena... tiba2 depa habaq ada beli hadiah utk member yg nk bertunang nehs... sy ckp la xpela, xnak share... tp depa cam a bit 'paksa2' utk join the hadiah... memula ingat kena bayaq sket la... skali... nilai hadiah tuh adalah beratus2 okeh! seorg kena bayar RM55... terkesima masa tuh! gila mahai... dahla kenai budak2 tuh gitu2 jerk... utk member sndiri pun sy xpnh bli hadiah nilai smpai cam tuh... hehe... kedekut kah? tp depends pada kemampuan masing2 la... nama pun hadiah sure atas keikhlasan masing2... org yg bertunang depa yg lebih2... bli baju pengantin sepersalinan lelaki n perempuan kt Jakel nun! xtaula bape ratus nilai hadiah tuh... 

Siap msg2 soh bayar bagai... mmg sakit hati xpyh ckp la... budak2 neh mmg xleh bg muka la... dia ingat kita keja ada duit byk ka nk bayaq hadiah mahai2 nehs... mmg melampau... hadiah tuh pun depa xtunjuk kt sy mcm mana... just MMS gmbo je... masa tuh kita dgn alahan mmg malas nk fikir byk... hampir terlupa la pasai hadiah tuh... skali asik msg mintak bayar bagai... cam hampes.... saya pun salah la kot, awai2 ckp xnak join... mebi sy ckp berlapik2 sgt so depa xphm ke apa... yela cam susah nk rejek secara direk... eii tlg lah! smgt kanak2 cam depa dgn bagi hadiah mahai2 cam tuh xdak dlm diri sy okeh! depa xdak family n tanggungjwb lg... so bleh la melayan menda2 xberfaedah cenggitu... baru tunang baru bg hadiah ratus2... nti da kawen si member tuh xtau hadiah cam mana lg nk bg... kali nehs jgn nk libatka haku secara diam2 ye... eiii tlglah...lari bajet guwe... kerna puak2 cam nehs... maen suka2 hati deme je... mmg sakit hati... kenai pun xdakla rapat sgt... just kawan part time study... bkn cam zaman full-time student dulu... mmg housemate n coursemate secara full-time... so mmg rapat kans? ni full name depa pun aku xtau... haha! kenai gitu2 je la... sbb study kans? skali kena bli hadiah2 mahai2 sbb bertunang je puns... ouh... rasa ntah apa2... 

Macam hampasss.... 

*anggap je la sedekah... T__T*

   

4 sweet persons:

sharEna said...

klu kite pon sakit hati. jd x ikhlas je rasanya. at least nk soh org bayo skali diskas la dulu nk bg hadiah ape. klu dh decide mahal gtu, bleh la kite tarik diri. hampeh jer

F a i z a h ' s said...

@sharEna

Haah tuh la pasai... mmg sakit hati... mmg rasa mcm xikhlas pun ada...huhu...sbnrya dia g bli sepersalinan bj nikah lelaki n perempuan tuh sbb yg seorg tuh pun nk bertunang jgk thn nehs... ntah2 sponsor utk diri dia jgk kot... grr... sakit hati lg kalu fikir T__T

Qider said...

slalunya kan kita kutip det dulu baru beli hadiah,bolehla bajet nak beli apa ngan duit tu,ni terbalik pulak..adoi,ssh betul kanak2 yg tak amik port prob org lain yg tak macam kanak2..

F a i z a h ' s said...

@Qider

Itula pasai...xleh bg muka dgn budak2 nehs... bengangnya!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D