14.1.12

Awat?

Bismillah wal hamdulillah...

Pasai pa ek, sejak2 preggy nehs sy rasa masakkan sy sgt xsedap di tekak ini?? tp en.abg xdak lak komplen apa2... as usual makanan yg sy masak dia mkn abes cam biasa... kkdg sy rasa cam xleh nk telan masakkan sndiri... ya allah! sbb tuh kkdg malas je nk masak... tp masak jgk... huhu... mood nk masak mmg sgt bagus... ni ada rasa mengidam nk membikin apam mekar/polkadot... kira okla dari pregnant aisya dulu mmg totally malas nk ke dapur... rasanya sy ke dapur masa da masuk 9bln kot masa tuh... 
En. abg asik tnya je bila leh masak... dia ckp teringin nk mkn masakkan sy... hehe :P terharu! tp kali ni, pas je mabuk2 sakan n discharge dari wad kerna Hyperemisis itu, sy da leh start msak cam biasa... cuma rasa masakkan sndiri sgt xsedap di tekak ini! berkali2 masak sume sy rasa xsedap... tp tetap jgk nk masak... tgn ni pasai pa xtau... mebi btul kot xsedap sbb aisya sokmo jgk xabes mkn... agaknye la kot... haihh xsonoknya... berbeza sungguh masa pregnant aisya... tp 2nd ni pun insya allah gegirl jgk... tuhla org ckp setiap pregnancy tuh ada pros n consnya kkdg...depends pada seseorg...bila sy nk rasa makanan sy masak ni sedap ek... kkdg rasa xkonpiden nk masak sbb takut xsedap bila dirasa... huk3... adakah naluri sndiri sahaja? sapa ek yg pnh mengalami situasi cam ni??

  

2 sweet persons:

ciksuen said...

rajin jugak memasak. i sejak pregnant ni, ase boleh kire ngan jari bape kali je masak. keke

F a i z a h ' s said...

@ciksuen

Masa anak 1st malas jgk... smpai da 9bln br menggagahkan diri msk... tp anak 2nd ni ada mood lak nk buat mcm2...hehe :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D