7.12.11

Cuti dan Suami

Bismillah wal hamdulillah... 

Bkn sy yg perlu habeskan cuti tp en.abg yg perlu utk habeskan cuti... pnyala jrg cuti encik itu... cuti dia ada lbh krg 7hari utk dihabeskan sblm ujung thn.. sbb half je cuti bleh dibawak ke thn dpn... skrg dia penin cam ne nk habeskan cuti2 tersebut... grm haku! awai2 arituh soh amik cuti utk pkr2 tertentu bkn men payah lg... skrg ni ari2 tnya ada menda nk kena setel x abg nk cuti... wah3... bkn men lg ye...
Sy siap cuti xcukup lg haaa... huhu... asal anak xsht spnjg thn ni ai yg kena cuti...harapkan en.abg mmg dia sgt2 jrg nk cuti... jgn harapla kata org! kalu nk bercuti tuh kena la bgtau 1-2minggu awal at least... 1minggu tuh masa utk dia fikir ttg cadangan percutian... nk amik cuti xdaknya lama2...cukup 1hari je... T__T kalu bleh bg cuti tuh sket kt ai kan sonok jgk... td masa sy otw ke opis en.abg call... rupanya da g pasar tani... wah2...1st time ni dia p pasar tani seorg diri tanpa sy... tnya nk bli apa... boring sgtla tuh xtau cam na nk habeskan cuti... dia ckp every week dia kena cuti 2hari bermula this week... dia pun penin xtau cam mana nk habeskan masa cuti dia tuh... so tlg wat keje umah la sy ckp...heeee... :P yg pntg tlg tgkkan aisya in case MIL nk g memana... bgs jgk kan? 

En.abg ni adalah jns org yg agak workaholic... dr dia start keja smpai skrg... bz memanjang... org yg plg jrg bercuti n b'mc... dlm 1-2tahun ada kot 1hari je dia mc... tuhpun kalu btul2 demam smpai xlarat bgn...setakat demam selesema sket2 dia telan vitamin C shaklee sy... utk kurangkan selesema... pastu trus zassssss p keja... sgt jrg nk baring2 atas tilam kalu demam n xsihat... kkdg ada la jgk rasa kagum dgn beliau... sgt komit dgn keja... syukur ya allah... walaupun kkdg ada rasa tergugat sbb kt umah pun asik fikir pasai keja... memlm pun ada org call n kkdg dimintak ke plan utk setel hal keje tgh2 mlm...

Mebi ats rezeki bebi baru n atas commitment beliau ats keja, HOD dia dah promote en.abg utk up jadi senior engineer thn dpn... maka byk menda yg UP insya allah... :) hati si isteri ni berbunga riang la jgk... hehe :P kalu in case kena benti keja xdakla rasa ralat sgt... kedudukan en.abg semakin kukuh... mungkin rezeki anak baru ni xdpt kt sy tp at least kat keluarga kami... arituh ms pregnant aisya, en.abg cpt je dpt transfer ke perlis dari bahau n9.. masa tuh kira br jgk keja... itu dinamakan rezeki... terima kasih ya allah atas segalanya ini... sy tmpang gembira utk dia :)

  

3 sweet persons:

sharEna said...

Allah itu maha adil =)

F a i z a h ' s said...

@sharEna

Yup...sgt adil...kkdg kita terlepas pandang...alhamdulillah atas sgalanya :)

♥naematulsaadahismail♥ said...

setiap anak ada rezeki dia kan..
lepas ni boleh la ummi depa jadi housewife..hee

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D