6.10.11

Belajaq vs Kerja...

Bismillah wal hamdulillah...

I hate working! itulah yg sy rasa sejak dua menjak ini... sejak kerja mcm hampeh, sejak kontrak bergntung pada projek semata2, sejak kebajikan pekerja mcm kami diabaikan dan dinafikan... jadi cam tawar hati sgt2... tak berbaloi ulang-alik jejauh semata2 nk kejar kerja nan satu ini... yg bg sy masa depannya kabur n hala tuju xmenentu... RM400 dihabeskan setiap bln utk perjalanan pergi-blk ke kerja... berbaloi ke tak korg rasa? bek simpan duit tuh buat modal bisnes kan? arghh...

Last week kan da start kelas... ilang rasa loya2 bagai... sonok giler kelas! enjoy... rasa byk menda belajar sume... sonok sgt blajaq nehs... haish... awat dulu masa amik degree ai xrasa enjoy cam ni ye? skrg baru rasa? sbb skrg da dpt compare kot antara belajar n keja mana lg best kan? belaja ni sonoknya kita hnya study n cari infos utk diri kita... kalu malas so diri sndiri la rugi... keja ni kkdg melibatkan ramai org n pihak.. tension! kkdg kena buat keja org... fuh... tp kebajikan diri sndiri xterjaga... 

Rasa cam nk blaja full-time... tp... blom boleh kot? sapa nk bayaq duit keta sume? sapa nk tlg en.abg? kena fikir byk menda... ermmmmm... 

  

3 sweet persons:

♥naematulsaadahismail♥ said...

kak fae..belajaq menjait dan amek upah..masyuk tu..apa kata for a starts, amek upah buat baju kurung raya haji utk batrisyia?hee..xsabaq nk tgk dia pakai baju kurung..

sori..komen xkena dgn pos.hehe.tapi memangberat kos ulang alik p keja smpai 400 kan.dengan kak fae pregnant lagi..

F a i z a h ' s said...

@♥naematulsaadahismail♥

Haha...sejak2 pregnant ni en.abg xbg jahit sgt...kot gegar ka apa...nti da besaq skit adik aisya ni insya allah bleh dah kot :)xtau la naem... naek botak da kepala pkiaq pasai life kak fae nehs... smpai org len dok tnya leh ka handle byk2 menda dlm 1masa... kalu ikut hati mmg rasa xleh tp apa la kita dpt buat... :( da ditaqdirkan kot

♥naematulsaadahismail♥ said...

aah kan..mesin jahit pn gegar..xpa2..berehat dulu..
xpa kak fae..follow with the flow je.Insyaallah Allah dah rancang sesuatu utk kak fae..memang sedikit perit kerja+belajar+anak kecik,,
tapi kalau orang lain boleh,kita pun boleh..kira supermak laa. hehe..

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D