25.9.11

Anak 1org da kecoh!

Bismillah wal hamdulillah... 

Guwe la tuh... hahaha :P anak baru 1org haku da rasa mcm kna handle 10org... T__T mmg xlarat... mebi sbb tuh kot allah swt anugerahkan sy seorg anak perempuan... sbb sy mmg jrg sket involve dgn budak2 lelaki nehs... kalu dgn budak lelaki ai cpt hilang sabar... T__T masa kena bertugas kt skola dulu, dgn budak lelaki yg noti2 nehs siap la kena balun... smpai sy pnh dgr seorg budak lelaki ni ckp "cikgu kt dlm makmal komputer tuh cengei wooo" haha... smbil terkesima... grg sgtkah diriku?? bkn garang just xlayan n bg muka je... student yg rajin n dgr ckp guwe layan ok je... xkira la student lelaki n perempuan... ada je student perempuan yg sgt noti n xdgr ckp smpai hilang akal xtau nk buat camne... akhirnya guwe halau kuar makmal komputer... haha! lega! 
*Ok fine lari tajuk lagi...

Skrg ni sy tgh fikir cam mana nk handle aisya yg seorg tuh dgn jayanya... mmg aktif seorg budak tuh kita xleh nk sekat2 sgt sbb toddler yg baru start berjalan n belajar akn explore byk menda... n kita sbg parents xpatut halang... kalu pasif pun kita akn isau kan? tp cam ne ek nk handle agar kita pun enjoy dgn kenakalan anak kita tuh? adakah kita patut sama join bermain dgn anak kita? atau kita ajar anak kita bermain secara behave n xbahayakan diri dia? arghh... kkdg penat weh... dgn keadaan diri yg xsihat neh guwe xsmpt nk fikir cam ne la nk layan anak nan seorg... anak baru 1org da kecoh xhengat dah kan?? pasneh da cmpo lg 1org xtaula kecoh cam ne lg.... kalu badan sihat n cergas xkisah sgt... penat tuh len kira... tp xsihat tuh yg xleh nk tahan kkdg... cuba utk +ve tp bila da perot bergelodak mcm gunung berapi nk meletus utk memuntahkan larvanya, sapa yg leh tahan n buat2 xtau???? :( kkdg drive pun bleh nk terpadam pitam... uish bahaya jgk... kena ada sumthing utk dikunyah n dimakan... walaupun hakikatnya nk muntah dah! 

Hari ahad... sy rindukan aisya n en.abg... aisya ada dgn maktok dia... en.abg dgn slmtnya da smpai Lumut tadi... alhamdulillah... surprised! dia drive kete kapcai dia yg xpnh smpai jauh dari Penang T__T da cuak daku memikirkannya... tp alhamdulillah smpai jgk dia bersama 2org member... mmg bermain perasaan hari ni... dgn keadaan sickness yg sgt xlarat ini, aisya lg, en.abg lg, study lg... pehtu blk ni nk kena tdo umah PIL... OMG xleh imagine! kena handle aisya seorg2 pas blk keja... 1-2minggu ni byk en.abg yg tlg uruskan aisya... huwarghhh... bilik kt atas pulak tuh... aisya tlg naek tangga sndiri ye! ummi xlarat nk dukung aisya nek bilik kita kt ting.2 umah maktok...

  

2 sweet persons:

Rai said...

oh..saya ada sepasang anak..yg perempuan lebih membuahs dari abangnya..hihihi..

F a i z a h ' s said...

@Rai

yeke?ada gak dgr cam tuh...skrg anak br 1org... xsure 2nd ni girl jgk ke boy? so kita tunggu n lihat...hehe

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D