26.8.11

Mood raya suam2 kuku...

Bismillah wal hamdulillah...

Hari ni da nk msk hari ke26 kita berpuasa... kalu kita pose 29 hari tggal lg 4hari je lg, kalu 30hari makanya tgal lg 5hari... sume org da xsabaq2 nk raya... pakat cuti dah start esok! guwe je ahad ni masih lg meneruskan tugas... ntah la... rasa mood tuh ilang dibawa angin lalu... td masa otw p site, ada tnya pasai projek 1Bestari Net yg bakal diketahui statusnya oktober ini... ura2 cam xdpt je projek mega ni kt TM... so hatiku mula la gundah gulana... kemungkinan tuh ada kontrak kerja pun tidak diteruskan utk thn hadapan... tp blom ada apa2 kata putus... bln ramadhan yg masih berbaki ini, doa sekuat mungkin agar rezeki kami sekeluarga anda nti... kalu nk fikir sgt pun bkn leh selesai masalah...
Makanya preparation raya kami sekeluarga pun cam hambar je... dgn duit byk guna bln pose ni sbb renewal roadtax, pehtuh dgn kena samannya, pehtu pas raya ni tgh simpan bajet nk tuka tayar kete... fuhhh... semputla ada keta nehs... walaupun keta local je tp maintainance leh tahan ye... btol la org ckp, better bli keta luar... kualiti lbh terjamin... keta local ni br 1thn da kena tukar itu ini... stress guwe! ok da lari tajuk...

Baju-bajuan kami anak beranak surprising! lom lg tersedia... ha... org len da siap beli da kn... sy lom... en.abg ckp dia nk pakai bj melayu time nikah je so do i kottt... :D kalu bj yg antar tempah kt member my mom tuh lom siap sarungkan aje bj nikah guwe ITUPUN KALAU MASIH MUAT!! hahaha :P haruslah fitting dulu kot weekend nehs... kalu xmuat, cam no? pakai jerk baju thn lepas ye faizah! sapa soh xpasang badan awai2... T__T si aisya?? lg sadis je ummi nehs... ni xtdo gara2 fikir baju raya utk aisya... ummi mmg target dr awal nk jahit sndiri... kain da siap bli da... tp mood nk jahit tuh ilang da... setiap kali bentang kain n template baju aisya haku jadiblur smcm je... xtau nk stat dari mula... pastu simpan blk! cam tuh je la smpai ke hari nehs... lg 4hari nk raya faizah oit! ko masih m'blurkan diri... sah2lan mood btol2 swing sejak2 nehs... sejak2 isau n worried pasai keja... keja xtentu lg masa depan tp dia pnya beban keja tuh! perghh... mengalahkan org keje pemenen je kt situ...

Kueh raya lak.... sy ada order 2jenis biskut raya... plan nk wat kek n 2jenis lg kuih... tp mcm angan2 tinggal kenangan je... xtau jgk nk stat bila... badan penat je kalu mlm2... penat berulang n melayan karenah anak dara nak satu nehs yg makin melasak... kul 6pg da bgn da... tdo lewat kul 10-11mlm... haih... kkdg kita pun xmenyempat nk letak kepala utk rehatkan badan...dia da terpacak bgn maen2 n aktif2... 

So pendek kata persediaan hampir tiada utk syawal kali nehs... tumpang mak abah je kot... hehehe :)

  

2 sweet persons:

wardah @ fie shah said...

muat lagi baju nikah? bestnyaaaaaaaaaaaaaa...

F a i z a h ' s said...

@wardah @ fie shah

Hahah...xtaula fie...tkt jgk xmuat :P lom try lg neh... baju nikah arituh jubah je... jubah kan longgar... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D