20.7.11

Mood dan Hormon...

Bismillah wal hamdulillah...

Minggu ni disamping tiada mood sy adalah super duper bz n penat! Keja kt opis sgtlah byk smpai xcukup tgn dibuatnya... xpecaya tnya Kak Nita ibu Aqiel... hehe :)  knita pun da lama xupdate blog...uhuhu plus minggu ni jgk kesayangans sy sume xdak di perlis... mak abah tercinta di London 10hari... n en.abg tersyg berada di genting smpai jumaat ini... sib bek ada permata hati nan satu aisya nafisa... alhamdulillah... anak adalah anugerah... n tgk muka anak je da bleh ilangkan segala serabut di minda... syukur ya allah...

Hormon sy adalah tidak stabil sejak 2-3bln ini n i'm a bit worried... xdakla a bit... byk gakla isau n bimbang... mg allah swt mempermudahkan sgalanya... Mr. P bleh lak delay smpai 1bln... tak ke pelik tuh... b4 kawen elok je teratur Mr. P nehs... pastu weng kejap masa pas kawen then alhamdulillah murah rezeki pregnant masa tuh... then pas beranak secara czer ini Mr. P weng blk... awai2 arituh da elok pastu weng... byk faktor telah dikenalpasti... antaranya stress keja ini of kosh, kepenatan setiap hari n mebi gak naek berat badan.. ha... ni yg plg takot nehs... dikenalpasti dgn sbb byk baju da sendat... mencik! thats why i love breastfeeding... masa bf dulu mkn lagi byk tp alhamdulillah berat xnaek pun... skrg mkn sikit pun berat naek... cam no?

Bln ni Mr. P buat perangai lg... ni da delay nk masuk 3weeks... tanda2 nk dtg Mr. P tuh ada tp Mr. P still xkunjung tiba... tolon! awat Mr. P xmai lg nehs... jgnla ada sakit apa2 ya allah... nauzubillah... sakit pinggang n sengal ari2 cam nk period je da 2minggu tp Mr. P masih segan silu... sengal pada puan B pun da 2minggu tp still la Mr. P xkunjung tiba... serius saspens! ya allah permudahkanlah segalanya... ameen... aturkan kembali aturan haid guwe... ameen... bley ke doa cam tuh....huhuh... mebi kena gigih diet!


  

6 sweet persons:

zaidah said...

kot2 peknen lagi kot....

F a i z a h ' s said...

@zaidah

Da wat test dah last week tp -ve... hehe :P tuh yg rasanya tak kot :P

Qider said...

adeq stress sama ni kot..p lah berguling dengan si aisya tu..kami ni pun dah tak sehat nak masuk seminggu plus letih sbb hubby outstation lagi sminggu..balik rumah dah malas nak masak (tapi kena msk jgk),dok p berguling ngan si kembar..

*ini betul2 berguling,bukan expression ayat semata2..

sian adik kat dlm ni..

F a i z a h ' s said...

@Qider
Aah...mmg byk kepada stress n penat ulang alik kangar-alor setar setiap ari... kkdg rasa terlelap je time drive...huhuhuh...kemungkinan besar kami stress+letih...huhu

Qider said...

bcomplex ngan esp la yang..
hehe..

F a i z a h ' s said...

da mkn dah...huhu

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D