16.6.11

Kisah di gerai mkn...

Bismillah wal hamdulillah... 

Mlm ni kami dinner kt gerai kegemaran kami area kangar... kt sblh library negeri... fames dgn nama ameer corner tp skrg da tukaq nama... sedappp...walaupun xdak kedai yg tertutup n lbh selesa kami xkesah sbb makanan dia mmg sedap... faveret sy adalah kuetiaw bandung dgn nes ais kurang manis... fuhh! menu wajib order kalu p kt situ... apa yg xbes td adalah...

Kami amik port meja kt luar skit dari gerai berbumbung dia... tp ada bumbung jgkla... biasala gerai2 kecik cam tuh kan... tepi jalan... tp parking luas... masa kami tgh menikmati kuetiaw bandung masing2, aisya lak merengek2 sbb ngantok...skali ada 1buah keta waja masuk... dia wat reverse parking yg montot keta tuh btol2 kt meja makan kami... okla lg...skali dia xmatikan enjin...ada wife dia kt dlm n si suami kuar order makanan... ingat ka sat rupanya lama... enjin hidup dgn asap keta da berkepul2 kt kami... sy releks je lg xmo la cari pasai dgn org... meja sblg yg jauh skit dari meja kami da merungut2 asap keta byk smpai tersedak2 xdpt nk makan... en.somi da nk bgn bgtau tuan keta dah tp sy xmola nti takut tuan keta tuh bekeng ka apa... huk3... org meja sblh tuh lak lbh2 nk bgtau tuan keta... pastu aisya start batuk2... haa... mmg xleh jadi nehs... en.somi bgtau tuan kedai tlg bgtau tuan keta soh ubah or matikan enjin keta dia...ada ka patot ekzos keta menghala ke meja mkn org... trok btol xpkiaq org tgh mkn... pastu tuan kedai tersebut dgn segera p la kt keta waja tuh bgtau asap kena org dok mkn... si isteri dlm keta tuh tros bunyi2kan hon berkali2... terkedek2 si suami tuh p kt keta barula depa ubah keta... org meja mkn sblh tros sound ckp "haih...xhormat suami pnya binik..ada ka panggil suami maen hon2 ja..." kuat gila dia sound... haha! rasanya org dlm keta tuh dgq... :P btol la jgk...agak2 nk panggil husband tuh call je la...xpyhla hon2 smpai 1kangaq pun leh dgq dia hon2 keta dia... dahla asap keta masuk kedai mkn..trok tol manusia zaman skrg... aduih...

   

2 sweet persons:

nur easy said...

pulak.. dah ada dlm keta, off kn je kan boleh..hehe ;)

♥naematulsaadahismail♥ said...

besela kak fae..org macam2..kalau boleh nak parking smpai dlm kedah :))

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D