29.6.11

Harga susu dan pampers...

Bismillah wal hamdulillah...

Saja ja nak share harga pampers n susu kt sini... mana la tau ada cadangan tmpt nk bli stock susu n pampers murah... hehe :) kalu kt perlis ni consider mcm agak mahal la jgk pampers n susu dia sbb kak wa blk dari gombak bercuti d perlis dia ckp susu enfakid yg iman n nuha dok minum tuh kt perlis mahal dlm RM2 dari kt KL... eh btol ke tak sy xsure la...

Minggu neh mcm gila sket nk cari susu n pampers murah area tmpt keja yakni alor staq...  pastu tesco lak ada buat cam sales jadi xdpt gaji pun ai tetap borong jugak! kt tesco mergong baru2 nehs, ada sales beberapa brg termasuk pampers... tp susu mahai jgk... (kan leh save kalu saap2 yg fully-breasfeed...sila truskan niat suci anda itu ye...) sy xpasti produk len tp Kak Nita ibu Aqiel ckp pampers Huggies lg murah.. masa knita bli dpt RM29.90 je 1pack utk saiz L 68pcs tuh... sama utk Huggies biru n Ultra kaler merah. Ari rabu lepas sanggup kuaq time lunch hour semata2 nk ke tesco utk bli pampers aisya...masa tuh pampers Huggies da naek skit harganya... harga pampers PetPet aisya menten je... 2pcs saiz L68 = RM64++ kiranya 1pcs jatuh harga RM32++ kalu bli 1pcs ja harga jadi RM35++ okla tuh kn... kalu harga biasa sy bli kt perlis ni dlm RM35.90 jgk pastu kalu kt kedai2 biasa leh cecah RM38 per pcs...

Tp pasai pampers n susu nehs, kt tesco ni mungkin sale dlm 1-2minggu ni je... kak nita da intebiu seorg staf TM pasai 1lokasi pampers n susu murah... haha! leh la serang nti simpan stock... ari rabu ptg pas keja sy p bli susu aisya lak... aisya minom susu murah je yakni Lactogen... susu tuh je yg dia mau minum selain susu ummi masa tuh... so menten minom susu tuh... kt farmasi cina tuh harga pampers n susu mmg kategori murah... pampers PetPet saiz L68 = RM33.50. Okla kan... pastu bab susu lak, aisya skrg minum Lactogen stage 2. pasni nk tukar stage 3 tros la... sbb stage 2 mmg mahal byk dari stage 1 n 3... lagipun umo 1thn da leh minum stage 3... Lactogen stage 1 = umo 0 to 12 months. Lactogen stage 2 = umo 6months - 3years... Lactogen stage 3 = umo 1thn - 3thn... sy slalu bli stage 2 kt perlis ni plg murah hnya leh dpt RM17.90 utk 700g. Kalu 350g = RM9.90 (sila jgn compare dgn brand2 susu len yg branded okeh! mcm anmum atau enfalac/enfakid) kt farmasi tuh Lactogen stage 2 leh dpt RM16.70... murah RM1++ jgkla... Lactogen stage 3 lagi murah... RM15.90 je... borak2 dgn tuan kedai dia kata better amik stage 3 murah skit padahal umo 1thn da leh minum stage 3... kedai dia ada buat promosi, kalu bli 3pcs Lactogen stage 3 700g leh dpt free 1pcs 700g Lactogen stage 3... menarik kan?? 

So, da ada tmpt sasaran la utk bli pampers n susu yg lbh murah skit harganya ^_^ skrg ni dok obses pasai pampers n susu utk anak... dulu asik2 survey pasai tudung la, baju la, kasut la... skrg tidak lg! :) tp ada la xleh lari gak dari keinginan nk bli brg2 utk diri sndiri...adeiii...



   

2 sweet persons:

Qider said...

pening kan bila bab susu anak,tu belom part sesuai tak sesuai...fie pun tak sabar nak tunggu si adik ni keluar sbb nak stopkan susu lactogen tu,tapi yelah,menunggu la lima bulan lagi nak tandem nursing tiga2 org (aminn)..dahla si kembar asik membazir (or mak dia ke yg tak reti bancuh) je bila minum lactogen tu,smpaila kitaorg kurangkan sukatan sepatutnya,baru ok...

part pampers tu,kami nak usaha jgk la fully CD,sakit adeq oi pakai DD kat si kembar..btw,mgkn betul kata kak wa,sbb kl ni byk tempat boleh cari pampers n susu dgn harga yg a bit murah --> seperti,oh jgn beli pampers di tesco,sbb econsave lagi murah,dsb...

F a i z a h ' s said...

@Qider

Kami mmg tgh tmbh ilmu pasai bf neh insya allah coming baby akan lbh selesa... :) bab diapers nehs kami takot skit sbb aisya kulitnya sensitif...byk gak try brand diapers len sume asik melecet ja...dia sesuai dgn petpet n mammy poko je... mammy poko kopak la...haha! :)nk try CD tp kena bli 1pcs la dulu kot...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D