15.5.11

Ummi yg cpt hilang sabar!

Bismillah wal hamdulillah... 

Minggu yg lost control... tahap kelasakkan si kecik aisya nafisa makin meningkat n menjadi2... penatnya nk kejaq2 dia...dia merangkak punyala laju... xterkejar kkdg... pastu memanjat sume complete... cuma xleh berjalan ja lg... nti kalu da dpt kaki xtaula mcm mana...skrg pun da rasa semput melayan dia... 2hari weekend ni mmg xleh nk wat apa time siang... dok melayan dia je la... yela kami 2org je pun kt umah...en.somi terpaksa berkerja ari sabtu pulak...

Hari jumaat tuh, aisya bwk lari kentang yang ummi da kupas buang kulit utk wat kentang putar... tgk2 da ilang... rupanya aisya bwk p men masak2 kt ruang tamu... argh... ari sabtu pun sama gaks... tp lom kupas lg sbb baru bli kt pasar tani... letak kt lantai je sbb nk kemas2 letak dlm bakul elok2... sekali tgk, da selerak bwh meja... si aisya punya keja di buat bola... baling2 bwh meja... T___T ari sabtu plg ilang sabar sbb penat fikir pasai esemen bagai... ari ahad da nk keja kn... si ayah aisya lak ajak p alor staq ari sabtu sbb nk survey camera dia... hangin satu mcm ja td...ada 2kejadian yg buat ummi rasa bersalah kt aisya td... ummi fikir2 blk mcm xpatut ja ummi buat cam tuh... aisya kecik lg... xphm apa2 pun lg kalu ummi ckp kn?tgh hari td mmg xleh nk buat apa pun sbb aisya sgt cranky... tdoq pagi pun sat sgt pastu keja nk melasak, memanjat sana sini... ummi da penat sgt masa tuh... masak pun xleh sbb asik nk memanjat kaki ummi ja... so melayan dia kt depan dgn mainan2 dia... cranky jgk xtau apa yg xkena... skali cpt je tgn ku "melepok" paha munggil si aisya tuh... kuat jgk kot buat aisya lagi kuat merengek... adeh... nyesal2... slalunya sy buat men2 je pukk2 montot n paha dia... tp kali ni mcm ilang sabaq jgk sbb sy pukk2 agak kuat buat aisya mcm nak nanges dah... sib bek cpt2 sedaq trus dukung2 dia... bwk p dapur sbb nk try gak masak...perutku pun da lapar banget masa tuh... letak dia kt bawah buat dia men2 kt tepi sy... tp xsedaq time bila dia panjat kabinet2 dapur2... tgn sblh pegang kabinet dapur sblh lg pegang kaki ummi... haruslah xseimbang... trus "gedebukkk" terbaring atas lantai... nanges kuat gile! :( sdehnya ummi tgk aisya... trus dukung n pujuk2 dia...

Sorry dear... ummi ni mcm careless yg amat.. padahal anak baru seorg... serius guwe xready nk tmbh koleksi anak... ksian sgt kt aisya... sudahnya sy melayan aisya smpai kul 3:30ptg smbil perut berlagu riang sbb kelaparan... pas tdokan aisya baru tros masak n mamam... huhuhu... mencabar sungguh la skrg ni anakku aisya... mlm td bwk aisya pusing2 kangar... sonok dia tgk lampu2... tp nk sebut lampu pun hazab je tgk... kuaq word "mmmpuu..." haha... "Lam" tuh xkuaq... merah2 muka nk sebut lampu... mcm susah sgt... terbatuk2 nk kuaq word "mmmmpuuu" :) comelnya kamu... bwk aisya mkn kt mamak... roti nan! xmo dok kt ummi nk dok kerusi sndiri... kt baby seat pun xmo... sudahnya sy letak kt kerusi biasa...sonoknya bukan men lg... sahlah da pandai berlagak mcm org besaq.... aisya2... esok ummi da keja... mesti ummi rindu dgn aisya walaupun penat jaga aisya... kaulah racun n penawarku... ummi sayang aisya sgt2...


Aisya punya keja...abes kentang2 ummi... bg octopus tuh mamam kentang kot...

Penat men...minum ayaq sat...


   

2 sweet persons:

Abah Yie&Ummi Na said...

biasalah tu faizah...anak nak membesar, mmg lasak sampai kita pun tak terkejar hehe.

auni pon mcm tulah...lari sana sini, panjat sana sini...letih nak kejar hehe

f a i z a h 's said...

@Abah Yie

tuhla...harap2 sy lbh kuat utk bersabar...xmo nk marah2 anak time ni sbb dia bkn faham apa2 kn? sdeh lak kkdg out of control...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D