21.2.11

Harap perasaan ini berlalu pergi...

Bismillah wal hamdulillah..  

YA ALLAH! Harap stress ini berlalu pergi... xselesa sgt rasa... nk buat keja yg melambak ni pun rasa xtenteram... hnya padaMU aku berserah diri memohon kekuatan n keampunanMU... Barangkali byk dosa kot... sbb tuh DIA uji dgn ujian2 ini agar aku kembali mengingatiNYA... :( 

Nak sambung blaja... nk buat master... daftar 23Feb2011... dah diskas dgn mak abah... tp dgn en.somi xsempat... dia sibuk n xtnya2 dah sejak dia menyerahkan surat offer... sy xpasti kenapa... tp study adik2 dia sgt sibuk amik tahu n amik kira... xpelah... dah tuh tanggungjwb dia... so skrg sy sendiri menguruskan urusan master sy... demi mengubah nasib... mungkin ini rezeki dari allah swt yg xpatut sy tolak walaupun sy xkuat skrg... walaupun sy terasa sendiri skrg... keputusan n perancang blom dibuat... hnya tinggal esok! en.somi pulak outstation lg... dia pergi begitu shj... sy perlukan seseorg skrg...

Oh! keja menanti sgt byk... setiap kali sy hadap keja2 ni sy buntu n kosong... sy xbleh hadap lg... sy menanges lg... sy hadap keja lg dan begitulah yg berlaku dari pagi td smpai skrg... ya allah! apa yg terjadi? adakah aku stress? adakah aku keliru? adakah aku tertekan? adakah aku buntu? adakah aku sedih?


 

7 sweet persons:

sahida said...

Faizah,
berhenti sekejap.. take deep breath and smbg keje. jgn terlalu byk fikir.kalo perlu bt istikharah, bt lah.. insyaAllah akan lbh tenang dan dipermudah urusan..
kdg2 ada masanya kita kena hdpi byk perkara sndiri, tp insyaAllah yakinlah kekuatan diri ya? All the best dear..

f a i z a h 's said...

huda: tq so much!

sharEna said...

kesiannya Faizah. tgh serabot skrg ek?

pd kite study tu boleh postponed dulu. skrg nie kite tgk life faizah cam da hectic sgt. Faizah serabut maybe sbb rasa tak terkejar.

keje pon da kene travel jaoh. anak lagi, suami lagi. kdg2 kite terfikir apa yg Faizah nak kejar ye? sbb mcm terkejar-kejar je kite tgk.

masa rehat adlh sgt penting Faizah. eventho dah ada anak, suami, sometimes kite kena luangkan masa utk diri kita saja.

hrp faizah dpt tenangkan diri & bulatkan keputusan. jgn fikir2 dah lepas tue. klu x mmg sntiasa serabot

♥naematulsaadahismail♥ said...

kak fae..
ni sedikit pandangan naem dari apa yang naem telah dan sedang lalui.

sebab kak fae tak dan diskas betul2 lagi dgn incik suami.dapatkan persetujuan dan pandangan dia. sebabnya nanti sudah tentu sangat2 perlukan sokongan dari yg tersayang disamping kita punya keluarga.

mesti ada sebab kenapa encik suami tu xkomen banyak.. boleh jadi setuju boleh jadi dia pk banyak kesannya..

apapun naem doakan yang terbaik untuk kak fae.mana tau kita boleh jadi rakan sekerja lagi nanti ;)

♥naematulsaadahismail♥ said...

eh...lupa nak cakap.copy pic background tu.comel pulak :D

f a i z a h 's said...

@sharEna

Thanx sharena...haha...terkejar2 cam comel lak ayat tuh...mmg! sbb kite keje jauh n mebi gak sharena xphm keje kite sket... keje sy ni pelik! sbb tuh sy perlukan kerja yg lbh baek... tp xde rezeki lg... :) da 4thn cam ni xberubah2 nasib keje ku ini... n sbb ni jgkla sy nk smbung blaja... mebi sy dapat menarik nafas lega pasneh... who knows?? :)

f a i z a h 's said...

@♥naematulsaadahismail♥

Naem, thanx ats cadangan... en.somi bkn xbg malah dia la yg cadangkan kfae smbung blaja cuma dia xdak masa nk amik tau je... dia ada keje lbh pntg agaknya... so kfae perlukan sokongan sapa lg? sbb tuh kot agak pressure sbb offer ni mai mcm agak tiba2... :) ingat ka dia bg masa dlm 1bln gak utk decide... tgk2 dalam 1minggu ja lbh krg... huk3

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D