18.2.11

Berita baek? Part 2

Bismillah wal hamdulillah...

Lanjutan daripada entri Berita baek sblm neh... sy btol2 dlm dilema skrg ni... arituh terhegeh2 sgt mintak nk smbung master since keja skrg pn xmenentu kan? so ramai yg cadangkan sy utk apply smbung blajaq ja...mana la tau rezeki lps ni ada utk dpt offer keja yg lbh baek... sy pun letih sgt2 dah dgn keja skrg... eh bkn merungut ye ni mcm luahan perasaan... xmenentu sgt... skrg sy pun xtau sy keja under apa n apa statusnya... huhuhu... letih pkiaq...

Tgk2 dptla pulak offer master tuh...aik dlm ati xmo ka?hehe...bkn xmo ntah dlm masa2 neh cam sgt sesak napas je...dari kondisi diri, si aisya lg, dgn duit lg... hurm... sy jadi serba salah yg amat... dlm masa2 skrg pun blk keja ja slagi aisya xtdoq mmg xleh buat apa... ok meh flash back rutin harian sy... kalu sy keja kt alor staq... perjalanan p blk da mkn masa 2jam lbh okeh! tuh xcmpuq letih2 bagai lg... blk umah ja p amik aisya... selagi dia xtdoq selagi tuh kena melayan dia... sementara nk tunggu si ayah aisya blk opis kul 6-7ptg gak la... skrg sy masih stay dgn mak abah... insya allah nti kmi nk pindah umah sndiri kt kangar... lagi la kan... keja2 memasak sume... ngemas umah... kalu ada mak ni dia tlg la skit2... hehehehe :P besaq2 pun harap mak lg kah! haha! jasamu mmg xakn dilupakan la mak... luv u so much! kalu letih2 nk rehat sat ada gak org nk tgk2kan aisya... penat travel ja sbnqnya... keja tuh xtrok sgt cuma trok dlm 1-2minggu ni n mebi akn berlarutan dlm sedikit masa lg... haihh... pi mai pi mai tuh normal... mmg penat! minyak keta tuh xpyh nk ckp... tutup mata isi jerk... nk kira dlm 1minggu isi byk mana mmg tak terkira ja kkdg...

Malam pas aisya tdoq, dlm kul 1030mlm plg lewat br leh nk on laptop buat keja ka apa... kalu x mmg xleh... tuhpun kalu ada kudrat lg nk berbuat demikian... skrg ni pun da rasa xlarat... nti kalu stay sndiri dgn mak pun bz dgn skola dia lg laaaaa... mampu ke tak...nk smbung blaja lg... takkan xmo study? takkan xdak esemen? takkan xdak homework apa2 kn? terkenang zaman2 study dulu... perghhhh... mmg mencabar... masa tuh mana ada nk fikir apa pun... seorg2 ja... xdak suami lg, xdak anak lg... so just study ja... skrg?? da ada komitmen yg mcm2... family, kerjaya... tuhpun da termengah2... org ckp selagi xstart n xmula mmg kita rasa cam xmampu nk handle... once da start secara automatik menda ni akn mai sndiri... kepandaian kita utk manage life pasneh... :) xleh la nk buang masa berangan... nk chit chat dgn en.somi pn ntah2 limited dah... huhuhu...

Tp sy kagum tgk mak lang sy study... dulu dia ada sijil perguruan jerk... skrg da ada master pun... pelan2 dia study...walaupun anak da 3-4org n kampus lak jauh masa tuh tp dia leh gak buat... rasanya xpnh tgk dia bli food kat luar... dia tetap masak gak walaupun bz... bagoskan? nk contohi maklang la... skrg kerjaya dia lbh maju... syukur alhamdulillah... dari jadi cikgu skola rendah skrg da jd cikgu form 6 dah... pasneh ntah2 leh jadi lecturer... nk jadi cam maklang la :) cool jerk... lalui dgn kuat n hati yg tenang... mesti bleh!

Tlg la jwb survey kt sebelah ni ye... apa kata survey~??!!

 

2 sweet persons:

♥naematulsaadahismail♥ said...

kak fae, kalau xready boleh pospone.jangan tolak terus.sayang pulak.naem pun dulu patut mula januari2010..tapi masa tu serabut pk nak kawin la..tak ready..so naem tngguh satu sem.then dia bg semula offer letter reg sem julai2010. ce tanya procedure uum camno..

Farra said...

Salam, just nk share my experience, wat master be4 kawin then mengandung n dpt anak..result be4 bby lahir mmg ok sgt...lps pantang sambung 2 sem lg drop sket result sbb penat sgt ada bby
..sib baik awal2 dh catch up result tu so x affect sgt final cgpa

So terpulang pd u..sy buat master sambil keje..mmg penat gilerrr huhu

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D