11.1.11

Pelik~!

Bismillah wal hamdulillah...

Haih...xtau nk mula cane... rasa sgt2la sedih dgn sesetgh org nehs... suka sgt menyibuks... haha! ok intro pn xdak tiba2 nk serbu pulak... haha! kan da kena... xsukanya nk gadoh2 dgn org nehs... tp apa leh wat,sapa soh cari pasai... dahla dikala pagi2 buta lg nk cari pasai dgn org... penin kot org neh! ka xdak gheja ka apa...

Ok2... meh intro skit kasi phm :D apa pendapat korg status wall kt fesbuk korg org komen melampau2 padahal status kita tuh mcm mode gurau senda ja... saja men dgn budak2 opis sini... pastuh, dahla xtau ujung pangkal men serbu ja tuduh2 org... xsoal siasat tnya dulu ka mcm mana... dahla status tuh xdak kaitan dgn mana2 insan means xdakla mengutuk org mengata somebody pun... langsung xdak! org tuh serbu men ckp bkn2 pasal kita... ces! bajet bagos... lagi satu...itu wall sy, kalu kau xsuka dgn status tuh abaikan je la... pulun baca buat apa? ada aku semakkan status kau? itu la namanya org yg menyibuk! sy pnya pasal la nk tulis apa pun... xmintak awk baca apatah lg komen... sibuk je nk tunjuk pandai... 

Lebih detail pnya cerita adalah... sy cuma letak status pasai keja sy je lately... yelah biasalah mana ada keja yg senang kn? sume keje ada cabarannya... sy phm itu... sume org pn tau... cuma kkdg saja je nk share2 kt status... niat utk release'kan skit rasa tekanan n serabut itu... itu xbermakna kita xredha atau MERUNGUT! ye2... org tuh ckp sy byk merungut... merungut pasai keja... eh ada aku susahkan kau?? ada aku p ngadu kt kau? apa kau kesah??? haha! ayat sgt2 geram dah nehs... sy xmerungut ye! kalu merungut lama dah sy ckp sy nk resign2 bagai... sy cuma meluahkan rasa shj! MELUAHKAN RASA! bersama2 org2 kt opis nehs... depa pn tau... realitinya sy masih gelak2 kt opis neh... n xdak nk merungut apa2 pun...  xdak nk ckp word mcm "apsal la menda ni jadi kat aku bkn kt org laen..." xdak pun ye... org cam tuh mmgla xtau nk bersyukur kan... nk berkalau2 atau tnya apsal2... mcm kita ni dungu sgt xtau apa2... sy bkn xleh terima teguran org, cuba tnya elok2 apa cerita sbnrnya... awat maen serbu ja ikut suka siap bg pandangan sndiri lg tanpa menyoal siasat... pelik kan? kiranya buat kesimpulan sndiri... xtau ujung pangkal maen buat conclusion sndiri... tuh yg namanya PENYIBUK hidup org! 

Nak tunjuk baek la tuh... nk tunjuk dia btul... dia seorg yg sgt GAGAH DAN BERPENGALAMAN! ari2 dok keep track status sy... tuh namanya xdak keja... status pasai sluaq slack pn dia bleh salah anggap n dok buat tafsiran sndiri... akai ada ka??? ok2... bkn nk emo... sedikit marah la... kalau xsuka baca status sapa2 pn, jgn main terjah je buat tafsiran sndiri... cuba tnya elok2 apa masalah n keadaan sbnrnya... byk org salah phm tru fb nehs... kan da jadi kekejangan keadaan kt sini... haih... hanginnyaa.... sy xkaco org pun... tp awtla org dok kaco sy... meluat sungguh dgn perangai org busybody! haih... ya allah, berikanlah kami petunjukMU... Ameen...

 

4 sweet persons:

wardah said...

sabar je lah kan Faizah. wall kita, kita punya suka lah nak tulis apa kot. wah,kita plak yang emo ni. hehe

f a i z a h 's said...

wardah: hehe...xdela sy pn sbnrnya xmo emo2...tp org tuh suka sgt cari salah kita...kkdg xdak maksud sgt pn dgn status kita kt fesbuk tuh...tp nak jgk buat tafsiran sndiri...mcm dia tuh malaikat je sempurna n xdak kelemahan...:) biarlah dia

sahida said...

sabarlah dear, kdg2 bkn semua org faham apa maksud kita.. tahan je la. teknologi ni kdg2 ada kebaikan, ada keburukan juga. ignore je semua tu.dont worry be happy!;)

f a i z a h 's said...

huda: tuhla...xpela...mmg xbaek merungut...sy pn tau...xde manusia yg sempurna...kkdg saje je nk sharing kan...kenyataan dia tuh mcm dia seorg je baek...xpnh merungut n kamil mcm malaikat...hoh!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D