16.11.10

2nd Pregnancy~!

Bismillah wal hamdulillah...

Double line??? Siyes ke UPT neh?? OMG~! -_-"

*
*
*
*
*
*
*

Ok2... fine... sy gurau je sbnrnya... hehehe :D 

Sy saja mencari maut kalu membiarkan sy pregnant dlm masa terdekat ini... hoho~! eceli nk ucapkan tahniah kpd member2 yg bakal bergelar ibu thn depan... ramai btol yg dah pregnant! tidak kurang yg da pregnant anak ke-2... termasuklah ummu anas shira.... :) tahniah na... mg lahir gegirl lak pasneh... insya allah~!

Oh ya...kakak sy pn da pregnant anak ke-3! aduhai...tak terkejar sy... kakak sy anak da nk masuk 3... sy baru 1org je... padahal umoq kami 2org beza 2thn ja... kakak sy kawen awai 1thn dari sy sbb tuh skrg ni anak dia da nk masuk 3org... anak ke3 ni ter'eksiden lak pregnant awai skit dari dirancang... hihi :D rezeki~! tahniah kakwa!

Sonok lak tgk pakat da pregnant... tiba2 sy pn ada keinginan nk pregnant lg...hehehehheheheh :D padahal xbersedia lg dari segi mental n fizikal... tp bila tgk tang umoq yg semakin meninkat...cuak lak kalu nk kumpul anak di akhir2 usia... hihi :D apa2 pn yg penting adalah kualiti bkn kuantiti kn? apa2 pn sy nk sihatkan diri dulu... sbb kkdg bekas operation tuh masih terasa sengal2nya kalu angkat menda berat skit termasuklah cik aisya itu... hoho... kkdg sy rasa ada hikmahnya knp berat aisya xdakla berat sgt walaupn nmpak dia bam3... oh ya! kemarin check up 6bln aisya termasuk injection hep dos ke 3 berat aisya baru 6.6kg dgn tinggi 65.5cm... naek 400g je dari bln lepas... bln lepas 6.2kg... xpa2 ini kerna byk faktor jgk... aisya demam arituh n 3-4hari jgk aisya xselera mkn n minum susu... besides aisya skrg sgt2la aktif... mmg budak sebaya2 dia cam tuh kot... walaupn baru pandai meniarap n melentang... n angkat2 buntot sket tp gaya dia mcm budak da blh berjalan... kalu tgh dok dukung tuh kalu dia kenan kt mana2 tmpt suka -suki je pusingkan badan dia 360 darjah... mmg terkejut den! terus memusingkan badan smbil badan melentok n gaya membahayakan... hoh! kus smgt... isau gile kot patah pinggang ke apa... mmg kena hati2 je slalu kalu dukung dia... xleh leka2... kkdg tuh lagak dia mcm nk terbang pn ada... kalu xsmpt nk ampu badan dia maunya terjunam ke bawah dah... lagak ngeri btol la aisya... ummi isau kot2 masa tuh toknek aisya yg da usia 70thn++ dukung aisya mau terseliuh tgn toknek... aduhai... 

Apa2 pn masih bersyukur dpt lg dukung aisya... aisya xberat sgt bg ummi... leh lg nk kendong sblh tgn... mmg org baru operate ni seeloknya xangkat menda2 berat... xtaula... org la dok pesan... kalu d'usha tmpt operation tuh masih lg merah2 tau... tp luka tuh da baek dah... cumanya cam bekas kena cakar skit...hihi :D xsakit dah...cuma kalu wat keja byk sgt terasala jgk ngilu2 tuh... cam ne la nk pregnant lg neh kn? ngilu kot perut pecah~! haha... sungguh tinggi imagine tuh... :D ada ja member yg anak baru 1thn da pregnant blk walaupun pregnancy sblm tuh operation... should be ok katanya... tp kena dapatkan pengesahan doktor jgk... xberani la sy... isau sgt2 difikirkan balek walaupn jauh disudut ati nk anak 2nd cpt2... oleh krn keadaan diri yg xmengizinkan sy batalkan niat itu...lagipn aisya baru 6bln... masih terlalu awal... aisya seorg ni pn terhegeh2 nk uruskan... mcm anak da 10org... heheh :D ada hati nk tmbh lg faizah... :) yelah... baru meriah sket... takkan nk anak seorg je... saba2 la kan... ikut la rezeki allah nk bg byk mana pun anak.... redha je la... cumanya skrg sy masih lg tidak mengamalkan sbrg perancang keluarga... berani mati kan??? haha! asik pospon je proses nk amik perancang... smpai la aisya da 6bln++ pn... bahaya btol la faizah oit... doa2 je la mg dipermudahkan sgalanya... ameen :)

8 sweet persons:

ღnFashyaღ said...

fuh! ingat betul2...saje buat
suspen eh faizah...hihi..baru nak say congrates...

husna punya berat pun tak naik sangat 800g je dari bulan lepas, mmg normal kot.

f a i z a h 's said...

hahah! kalu btol haru-birula den fashya...buat masa ni insya allah tak :) bape brt husna skrg?

[Zaza Azlan] said...

saspennn kannn kalau tiba2 ada. dah la anak kecit sangat lagi. heheh.

tapi ada satu kawan saya ni la..dia pregnant masa anak dia baru je umur 4 bulan. eksiden la katakan. dia menangis2 sebab tak sedia lagi dan sangat down. after 2 months pregnant baru dia redha. nak jadi cerita, shortly after that, dia keguguran..masa tu, dia sangat2 sedih dan rasa menyesal sebab pernah rasa tak bersedia dan taknak anak kedua lagi. dia rasa baby dia tau yang dia taknak baby tu masa mula2 dulu. menyesal sangat2, dan dia nak sangat baby tu, tapi nak buat macam mana kan, dah gugur. huhu kesian la pulak.

Hanani said...

faizah nih mmg wat nani jadi suspen tau..kalau betul apa salahnya..cepat aisya dapat adik..

f a i z a h 's said...

zaza: erk...nauzubillah...takotnya.. mg sgalanya dipermudahkan...aduhai... planning tuh pntg jgk sbnrnya kan?

hanani: hihi :D lamat skit kot nani....xtaula tawakkal je kkdg...kalu x kerana sy bersalin czer arituh, mmg sy xksh kalu pregnant lg dlm masa terdekat :)

Qider said...

kui3..den pun takut neh bab2 tambah anak..yg dua ni pun dah tak larat..dok kompang kat org kata nak cuti 3 tahun,moga makbul la 'kompanga'an den tuh (sbb org asik dok doakan dpt dua org lagi,rasa nak pengsan dengarnya)..

*fisioterapi pun tak p lagik,mmg nak kena ketuk ni..

f a i z a h 's said...

Qider: fie xpa...skali beranak 2org trus dpt! huhu...kira leh la nk rest 3-4thn lg pn :) awat pulak nk fisio neh? apa kejadian???

Qider said...

nak baikkan kaki..fie kan haritu ada masalah takleh berjalan dari pregnant membawa ke lepas bersalin?

tu yg refer kat ortho HTP,diorang soh buat fisio..tapi tak p daftar2 lagi kat hosp serdang ni..huks (tapi nak baik cepat)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D