25.9.10

Ummu Aisya+Aisya Nafisa+Ayah Aisya

Bismillah wal hamdulillah...

Da nk dkt kul 12tgh mlm... aisya+ayah aisya da tdo diulit mimpi... tp ummu aisya still terjegil xtdoq2 lg... mlm ni kami tdoq kt umah maktok aisya di tmn indera kangaq, perlis... nk bg aisya biasa tdoq kt sini... ari ahad ni pepagi lg ayah aisya nk bertolak ke bali, indonesia dah... so seminggu kita akan stay tmn indera aisya... tinggai kita dgn maktok n tok ayah...

Apa yg sy susah ati sgt neh??? kerna aisya sgt manja dgn ayah dia skrg neh... tgk ayah dia xmo dukung dia mula la majuk+merengek2 mntak dilayan...huhu... sy jgk yg penin kalu en.somi xdak... :( tuh yg dok susah ati neh... kang dibuatnya susah nk tdoq+merengek je spnjg hari jenuhlaaaaa... sy seorg ja nk melayan dia xdibantu en.somi mcm slalu.... :( tsk... tsk... tsk... lama tuh seminggu... p ari ahad ni blk ari ahad next week... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sbnqnya aisya yg sdeh ka atau ummu aisya yg sdeh kena tinggai neh... haha! tiba2 rasa konpius lak... sy lak yg lebih2... tp siyes sy akn rasa lost kalu en.somi xdak... wuwuwuwu~!

Oh ya~! aisya da leh meniarap dgn sakses arini! ari jumaat / 24sept2010 / 15 Syawal 1431H... complete haa... cuma aisya lom bleh baring sndiri pas da berjaya meniarap tuh... huhhuh... ummi lak eksaited sya... rasa cam cptnye aisya da membesar... aisya da leh meniarap dah... pasneh menyuluq, pastu merangkak, bertateh... wahhh... xsabaq rasanya nk tgk sume progress tuh... rasa happy sgt arini tgk aisya da leh alihkan bdn sndiri tanpa bantuan sesapa... :) smbil berusaha alihkan bdn mulut dia lak bising xhengat... berleter spnjg hari... xtaula apa yg dileterkan... sbb rasa susah kot nk meniarap bg first timer mcm aisya... xpa aisya lama2 biasa la tuh :) aisya kena usaha lbh skit... jgn malas2 tau... aisya skrg da 4bln 16hari... cpt sgt masa berlalu... da nk masuk 5bln dah... :) ummi beriya ek announce aisya da leh meniarap... haha!!! anak org len 3bln da leh meniarap dah... aisya lamat skit... huhu... xpa biar lmbt asal selamat... better late than never~! :D

Bila aisya da leh meniarap neh, sy tingin nk belikan sumthing utk aisya... browse2 tgk cam terbekenan dgn bendalah nama Bumbo Seat... Harga dia leh tahan na... dlm rm150 - rm 200++ jgk...huh~! sbg kursi kecik budak2 yg xlama je leh pakai tp harga cam nk pakai smpai besar je gayanya... aduhaiii... cam terbantut je hasrat nk memilikinya utk aisya... mahal sgtla... :| ummi teringin sgt2 sbb aisya ni xsuka dibaringkan... nak2 kalu time mkn, mmg kalut je rushing mkn sbb aisya rasa stress kot dibiarkan terbaring sedangkan ummi n ayah dia sdg enak menikmati makanan... haha! so dgn adanya Bambo Seat ni dia leh usha sama ummi n ayah dia mkn... xdakla susah2 ayah aisya kena pangku aisya smbil sebelah tgn suap nasi ke mulut...uhuh aisya2... smpai mcm tuh skali kena wat baru mulut dia diam skit... kalu x, mmg nk mkn pn xsenangla... mulut menjerit2 xsudah selagi xangkat dia... aduhaiii.. sapa la yg tahan dgr jeritan dia tuh... tp Bambo Seat ni selamat ke utk bebi umo cam aisya neh??? padahal aisya leh duduk pn lg... xbahaya ke pada tulang belakang n punggung dia sbb cam pakse dia duduk jerk... selesa ke atas Bambo Seat neh? ermmm... terfikir la jgk tp tgk review product dia bebi seawal 3bln da leh gna bambo seat neh utk kuatkan tulang belakang n kepala bebi.... ermmm... btol ke ekkk??? :)

Bumbo Baby Seat cenggini la... comel kan??? :D

3 sweet persons:

NURUL said...

ohhh jauhnyer perlis

kunaz said...

best! kusi tu lembut, wat dari getah. best! sila beli. haha

f a i z a h 's said...

NURUL: ye nurul....nun jauh di utara :D

kunaz: yeke? bape kunaz bli ek?bli kt mana?

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D