28.9.10

Lelaki mmg mcm tuh ke?

Bismillah wal hamdulillah...

Seriusly, sy ni xbapa arif pasai lelaki walaupn da kawen dah 1thn lebeh pn....huhu... trokkan?? kkdg sy pn xphm dgn en.somi sy... :P mebi sbb sy ni adik beradek sume pmpuan 5beradek pastu asik skola kt skola pmpuan sume lak... lagi la kan... form 4-5 baru masuk skola campur... masa tuh fobia xpyh ckp la... haha... trok sgt rasa waktu tuh... nk kata anti-lelaki pn tak tp sikit rasa xselesa la sbb asik terbiasa dgn kaum sejenis (opss...jgn salah anggap k~!!!! :D) 

Sy dok tgk2 kan...slalu je la... lelaki ni susah sket nk ngaku yg dia da ada kekaseh hati... majoriti lelaki yg sy kenai la...or even yg plg kritikal, da kawen leh lak ngaku xkawen lg atau nyorok2 isteri dia n anak2 dia... iskk... sy pn xphm gak kkdg awat si lelaki ni wat cenggitu... kalu pmpuan lak, majoritinya dgn bangganya akn announce dia da tunang, or kawen or even da ada anak... mmg best kan?? rasa cam lengkaplah diri ini sbg seorg wanita... eceh... tp tuhla hakikatnya kot... atau kebetulan je... lelaki ni lbh susah nk reveal personal life depa... penah sy tnya en.somi dia pn xtau nk jwb... dia just ckp xperlu kot nk dedahkan sume tuh... ermmm... maksudnya xperlu kot org nk tau status kita... biar kwn2 terdekat je tau dah cukup... oh... mungkin kot pada lelaki menda ni terlalu remeh utk dihebah2kan...

Dulu masa zaman kwn+tunang dgn en.somi sokmo je sy terasa hati... kite ni beriya je tempek gmbar majlis tunang bagai... (eksaitedla konon2nya time tuh... padahal bila difikirkan balek xperlu sgt pn nk reveal status tunang tuh...) tp pmpuan la katakan... mmg sgt sensitiv dlm mcm2 hal... en.somi xpnh pn nk tempek gmbar kami suami isteri smpai da kawen pn... even dlm frenster (masa zaman sedikit dulu2 la... haha) n skrg kn da ada fesbuk... smpai sy tego la jgk baru dia letak... haha! sy kkdg mmg xbape nk phm la... majoriti lelaki cam ni ke atau en.somi sy je cenggini ekkk???? atau saje je nk berlagak solo???  ahahha... jeng2... mula la naek tanduk kt kepala neh... haha :D xbaek2 tau sangka buruk dgn hasben sndiri... 

Oh lupa... ada seorg member lelaki sy pn cenggitu... bakal tunang dia da beriya nk tunggu saat2 yg dinanti2kan... tp dia slamber giler... siap xngaku kata nk bertunang... siap ckp gosip je tuh... mebi jawapan cenggini elok diberikan kepada kenalan2 biasa... tp kalu kawan rapat cam agak xbesh kot... biasalah best fren kan?? memula ckp xnak bertunang lg tup3 dgr da bertunang pulak... terasa la best fren tuh kn...

Apa2 pn depends pada individu kot... pmpuan agak2nye ada x jenis cam neh ekk??? apsal tiba2 kuar topik neh?? ahah... :D sbb byk terjadi kt sekeliling sy kot... tuh yg kkdg konpius bebenor... :P suka sgt tgk sesetgh lelaki yg eksaited reveal pic anak isteri dia... nmpak cam loving je kn? rasa bangga memiliki family sndiri... isteri yg dicintai n ana disayangi... ohhh~!!! sgt best :D whatever pn kita kena sedar n tau jgk setiap org tuh xsama oke~! setiap org tuh ada personaliti tersendiri... ;) just enjoy ur life~~!

5 sweet persons:

♥naematulsaadahismail♥ said...

hahaha.suami saya pun macam tu kot kak fae. masa kawen hari tu kawan betul2 rapat je tau dia nak kawin.
sekarang jenuh mengusung nak kenalkan bini dia dekat kawan2..nak padan muka pun ye gak :d hee

f a i z a h 's said...

naem: tp kak fae suka lelaki yg jns reveal jerk status dia...haha! tp en.habi xjenis tuh lak..terima je la kn? ehhehe :D

♥naematulsaadahismail♥ said...

ha'ah..terima saja lah kan..kata syg suami kann.ahaks.

f a i z a h 's said...

naem: once kta da kawen mknanya kta redha menerima baek buruk psgn kta kn :)

Qider said...

lawok2..biasala adeq,ekceli ade je pompuan yg perangai cenggitu..kami ni dekat setahun kawen (dah kuar anak),wallpaper kat tepon,lappy dan juga gambo lam wallet is gambo kami lima beradik,langsung tak menunjukkan kewujudan en. hubby.penah dulu hubby tny,tanak ke amik pic dia letak lam wallet,kami ckp 'nak buat apa?' (gelak jahat..kuang3),sure dia pun makan hati mcm adeq paaa ;-p...

manusia ni mcm2 adeq,tp yg penting,moga2 hati pasangan kita tu ditetapkan oleh Allah spy setia kat kita,tu pun dah cukup besh kan?takpe,hidup ni satu perjalanan,org yg bijak dia akan amik pengajaran dan belajar dalam kehidupan dia,slow2 ah..

*psst:kat skrin hp dia,dia letak pic time kitaorg nikah..ekceli kami terharu gilak,tp kaber,jgn tak kaber..kui3

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D