22.4.10

38 weeks...

Bismillah wal hamdulillah...

Oh~! arini da genap 38weeks usia anak di dlm kandunganku ini... syukur alhamdulillah... si dia masih lg bergerak2 seperti biasa... masih aktif? xdpt dipastikan... sbb dia da mcm sendat giler kt dlm neh... kkdg rasa mcm jenuh jgk tgk dia nk bergerak... ruang da sgt sempit... kesian anak ummi... sabaq na... apa kata anak ummi kuaq awai sket?? eheh... xpa2... ummi xkisah asalkan anak ummi ni sht n slmt segalanya... ameen... tggal 2minggu ja lg... berdebar tuh mmg xpyh nk ckp... tp jauh di sudut hati mmg xsaba nk tgk permata hatiku ini... truskan berdoa je la kn? :)

Rmai yg soh sy cuti dah...tp mcm xtau nk plan cuti... tkt lak ter'overdue... mebi sy amik mc sat2 gitu ja kot... kalu mampu sy g ja keje mcm biasa :) blh kot kan? mmg kkdg gheja2 yg byk ni membataskan pergerakkan sy... kalu sy mai pn mcm xleh nk wat apa sgt... especially nk cek2 kabel bawah meja... cek kabel printer bagai... sib bek penyelaras leh tlg... da tersangkut2 perut sy... huk3... nk tunduk bwh meja, kimsalam je la... lg la xleh... port LAN kan ada ke tepi dinding bwh meja... (makmal komp fasa 1 mmg cenggini... kalu fasa2 seterusnya sume kabel kt atas lantai) sib bek CPU da bwk naek atas meja... b4 ni kt bawah gak... kalu x, harus kena menyelam lg n alamatnya mmg tersadai la diri ini xbgn2... huk3...

Mencabarnya minggu2 akhir ni... mlm2 jrg dpt tido nyenyak... asik terbgn ja... b4 tdo pn nk cari posisi tdo yg sesuai pn jenuh jgk la.. pusing2 abes satu katil... adeiii... masih perlu trus bersaba... pasneh kena bersaba nk anak kecik pulak kan?? so xmola fikir mende2 ni berat sgt... lalui la dgn hati yg sabar :) yg xtahannya asik kena braxton hicks/false contraction/false alarm... sakit kkdg rasa mcm nk period...rasa nak ter'poo poo pn ada... mcm2 rasa kt perut neh... senak2+memulas... smlm rasa lama gak...ptg smpai ke waktu isyak... mkn pn rasa xselera dah... pastu, ok la pulak... haruslah false alarm lg... so abaikan jerk... en.somi da ajak2 p spital... sy kata da baek dah sakit... dia pn penin... jgn isau... selagi intervals masa sakit tuh masih pnjg n xmenentu maknanya bkn btul2 nk bersalin la tuh... slalunya org sakit nk bersalin btul2, sakit dia mcm kerap2... n kta leh agak la... lgpn xdak tanda pn lg... insya allah ok... :)

Ptg ni mcm nk smbung jalan2 lg... ptg kemarin jalan2 kt pasar mlm (dlm sakit2 tuh masih gagahkan diri utk berjalan2) tawaf satu pasar mlm kangaq... harap2 kalu bersalin mudahla kn... ptg ni xtau nk p berjalan mana lak... ingat nk cari laksam... kemarin xjmpa lak laksam itu... org yg slalu jual pn da xjual... arini nk tawaf pasar mlm laen la pulak... harap2 jmpa :D mmg lenguh kaki jln byk tp leh ilangkan sakit pinggang... :) kepada ibu2 yg da sarat tuh marilah sama2 kita perbykkan berjalan... insya allah ilang segala sengal2 pinggang... hehe :D cuma lenguh la skit kaki... biasalah badan da berat.. KENDERAAN BERAT la katakan :P


38 weeks of life... kesiannya dia... nmpak mcm sesak n padat... sabaq na... (Source: BabyCenter)


Ni saiz dia ikut infos kt BabyCenter :)

Your baby, now as long as a leek, weighs nearly 7 pounds. (Length: more than 19 1/2 inches, head to heel.)




7 sweet persons:

sHarEna said...

kite mase 38 weeks dh bersalin ^_^ bersalin paksa huhuh

bile dh last2 pegnen mmg makin x sabar. normal feeling la tu dear :)

tabah k!

Qider said...

moga dimudahkan segala urusan adeq,ameennnn..fie ni,baby2 dah mula memberatkan diri2 mereka..oh,i jalan pun makin slow sambil mengampu perut (boleh tu)wpun perutnya takdela besau mana..pastu habit buruk sekarang,suka dok tayang perut..keh3.. ;-p

kunaz said...

tbalik kte faizah. kunaz kene kurangkn jalan. huhu...

nurhasuna khalid said...

hahaha..lawak lah ayat, buleh dok buat lawak lg noo...nak menyelam lah, kenderaan berat lah...terguling2 kami baca...
Teringat plak masa kami dulu, time nih mmg tak rasa apa2 pun, dok tgh excited nak raya...hari2 doa bg baby kluar lepas raya...heee...
Habit kami dulu suka dok belek2 brg baby...
Eh, penjual laksam di pasar malam itu mcm sudah lama tak menjual. Dah 2mggu mak kami pi cari tp dia tak ada...nampaknya kegemaran yg sama...hehehe...
Byk2 berdoa tau...minta semuanya selamat dan sihat dan mungil...heeee

f a i z a h 's said...

sHarEna:eh yaka?aduhai...sy setakat ni xdak apa2 masalah...alhamdulillah...doc ckp kita tunggu masa ja dia nk kuaq...huhuh

Qider:tq fie~! xpa...pengalaman indah time pregnant...nti da bersalin mesti kta rindu time2 preggy dulu kn? :)so enjoy~!! (mmg kena byk saba...huk3)

kunaz:yeke kunaz?nape ek kna kurangkan jalan? ada masalah apa2 ke? xpa..kta ikut nasihat doc je kn? :)

nurhasuna khalid:eheh...kenderaan berat la...asik dok lorong kiri ja...eheh :P dah lama ka org yg jual tuh xmenjual laksam??ala... dok cari xjmpa2...xtau nk cari mana lg :(

♥naematulsaadahismail♥ said...

yeay...kurang lebih dua minggu akan bertambah umat Muhammad.. hehe
xsabaqnyaa

f a i z a h 's said...

Naem: huhu...kakfae pn mmg xsaba jgk tp cuak pn sama naek neh...hu

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D