12.9.09

Hadiah Ramadhan... Alhamdulillah...

Bismillah wal hamdulillah...

Syukur ke hadrat yg Esa kerana masih lg memberikan sy dan kita semua bernafas di permukiman sementara cuma ini... Hari ini sy diberi kesempatan utk bertemu encik somi setelah lbh krg 2-3minggu tidak bertemu... rindu amat kepada beliau... senyuman manis beliau tika kami bertemu itu sungguh dpt mengubati kesedihan dan kepiluan di hati ini... Oh ya~! pagi tadi kami kekalutan kerna encik suami ingin membawa saya ke suatu tempat yakni klinik... sy membuat keputusan utk ke klinik DR. Noriah di Jitra Kedah kerna beliau merupakan pakar sakit puan hosp alor setar kedah... sy risau permasalahan sy bln lalu jadi terpaksa mencari klinik yg ok sikit utk check up...

Apa sbnrnya sy nk ceta ni ek? huhu... ok cam neh...Mr. P sy sudah kelewatan lbh krg 9 hari n the day sepatutnya sy Mr. P sepatutnya due sy telah membuat UPT (Urine Pregnancy Test) sndiri di umah n ini resultnya...


Ini result pada hari sepatutnya Mr. P datang... sedikit blur pada garisan "test"

Petanda ini sgt2 mengujakan sy... tp masih blur... tanda2 seperti Mr. P nk dtg pn ada... n yg plg ketara keletihan tahap melampau, mengantok tahap melampau seperti previous entri sy... haih apa sbnrnya yg xkena neh... sy sgt isau kot ada penyakit laen... sy berdoa smg segala akn baek2 shj... mengambil kesempatan sempena bln ramadhan yg mulia utk terus berdoa agar DIA memberikan kami yg terbaek... (erks...awat skema lak ayat2 sy neh...??)

2hari berikutnya sy test utk kedua kalinya di awal pagi... dan sy dpt keputusan ini...


Ini result pada 2hari berikutnya selepas test yg pertama...tanda +...positive~! ^_^

Masih xpuas ati... haha~! tnya member2 ada yg smpai wat test 3-4kali sbb xyakin... nti kang p klinik ckp sy pasan pregnant lak kn... buat malu jerk..hehe :P so better test bagi puas ati dulu... btol ke neh? masih berteka-teki... tp tanda2 Mr. P nk mai pn ada... konpius2... tp org ckp tanda pregnant n tanda Mr. P nk dtg mmg lebeh kurang sama... tp Mr. P masih juga tidak kunjung tiba... Haih...

2hari berikutnya buat lagik~! Tuka2 brand ok... isk... mesti org ckp ntah apa2 je dia neh kn? tp siyesly sy tidak begitu yakin dgn encik suami yg sntiasa jauh di mata...erm... dan ini keputusan ketiga...


Ini result yg ketiga kalinya... alhamdulillah masih tetap double line positive~!

Pedulikan org ckp... sume cam pelik apsal wat test byk2 kali... lantaklah asalkan sy ini berpuas ati~! rasa cam malu kalu g klinik rupanya xpregnant pn... huhu...n mmg sy btul2 xsangka sy leh pregnant seawal ini... tp sume tuh kan kuasa Tuhan Yang Maha Esa... n finally i did the forth test using the one yg branded n yg plg mahal... n result dia kuar xde line2... just in words... sama ada "PREGNANT" atau "NOT PREGNANT" so xdela konfius dgn garisan2 itu kn? keputusan dia mmg akn terang lg nyata... so tara.... again


Ini resultnya...dgn jelas appear word "PREGNANT"

Err... mmg tidak syak lg... siap wat 4 test lg ha.... so sy with encik suami membuat kptsn utk membuat check up pada hari ini... n keputusan doctor itu juga positive... n beliau scan utk lihat berapa exactly usia nyawa dlm rahim sy ini... katanya belum nmpak n dia anggarkan usia masih terlalu awal dlm 4-5weeks... so dia minta sy utk buat scan lagi next 2weeks means seminggu pas hari raya... Haih cuaknya... doakan sy ye kawan2... mg sgalanya akn baek2 shj... pegi manala bebi i neh... menyorok agaknya... ataupn biasalah time puasa, bladder kan jadi kosong... actuallykan time nk kuarkan tuh, doctor tuh pesan, nti nk mai scan jgn pee pee tau... nti image scan xnmpak... alamak b4 mai tadi sy da pee pee la... tp ckp dlm hati je la... hahaha... patutla kot xnmapk...heh~! nk minum mana bleh kan bln posa ^_~ so tunggu pas raya akn ku telan bergelen2 ayaq~! wait aaa... so exptected delivery masih tidak dpt diberikan lg sbb lom konfem usia kandunganku... hu... patutkah sy g je klinik laen... hehe... agak proper la puan doctor itu... :P dia ckp lg badan sy da jenis berisi jgn mkn byk sgt...kang lg membesar time pregnant... wah sesedap rasa juga ye... ehe... tp mmg admit pn menda tuh... mmg kena jg btul sume pemakanan pasneh...haih... SO I'M ABOUT 4-5WEEKS PREGNANT~! Mg sgalanya akan dipermudahkan allah swt... ameen


:flower:
:kiss:

14 sweet persons:

kunaz said...

haha! cemane buleh sama timing kite ni faizah. kelakar la plak rase ade geng pegnen. haha! congrats dear! tuela kan rezeki ramadhan. slmt pegnen2 new mommy!

f a i z a h 's said...

ahaha...tuhla pasal kunaz...timing atau terrrr...eheh... :p moga bebi kita akn sht2 shj..ntah2 due pn sama tak??? eheh...slmt2 peknen2 gak kunaz... ^_^

nurhasuna khalid said...

welcome to the mummy's club!
pekjah, my doc ckp, ideal utk naik berat is within 12kg jek...huhu... 12kg tu pun dah bykk...daku kegemukan skrang kerana 12kg itu....caner nak kurus balik ek? kunaz...herbalife bole membantu ke? hehe...

f a i z a h 's said...

Ouh yaka?? 12kg ek? marilah bertekun dlm hnya melimitkan 12kg itu....huhu...pasneh nk cuba HL la... leh ka diet dlm masa pregnant?? hehehe...kalu bleh bestnye...tp sian lak satu lg nyawa dlm jasadku ini...hu.... xleh selfish...hek2..

AshAnas said...

faizah, congrats! hm, ada simpan lg email yg sy slalu bg dulu2? jgn lupa asid folik, klu blh cr obimin jugak... yg tu blh makan ms pregnant n after deliver...
apa2 nak tanya, tanya la tau, jgn malu2...
pasal berat tu, setiap bln, anggaran naik less than 1kg je tau... naik 2kg, nurse akan bising, naik 3kg nurse akan berleter, naik 4kg, terus kena minum air gula...
sy awal2 peknen, naik sebulan 2-3 kg tau, then mmg control la.. pastu hujung2 peknen, klu tak turun berat, naik pun tak sampai sekilo, kena bising gaks... haha...
pendek kata, berat sy turun 10 kg ms awal peknen sbb alah teruk, dr berat asal sy, sblm deliver berat naik 9kg ja...

f a i z a h 's said...

Ouh...mcm2 petua neh..eheh...okla tuh, cabaran ibu mengandung...sy da runsing2 mcm mana nk menghadapi...haih...

nurhasuna khalid said...

weehh...berat ku turun 3kg lak bile gi timabang td...pelik2...puasa kot, tp berat baby tak turun. hehe... ada my fren naik berat sampai 20kg maaa...jgn igt nak makan je tau~ beli lah buku2 berkaitan n rajin2 search info kat tenet. :)

f a i z a h 's said...

erks...isau neh...tuhla...leh x kalu ganti nasi kita makan ari2 tuh dgn menda laen? contohnya careal ka, sup sayuq ka...tp mkn la jgk nasi...mebi 2-3hari skali ka...xmudarat ka? eheh :P tp perut asik lapaq ja...cam na tuh? ada cadangan...

.::PriNCeSs & hEr PriNCe ChaRmInG::. said...

kak fae..congrats!!!
bile due?hehe...
ari tue gaya2 cm ada isi je kn..
tapi dont have rezeki yet..
berkat ramadhan thn nie...semoga sume sihat2 n selamat aje..
take care tw...rajin2 membaca from too much sumber dalam dunia neh..hehe..welcome to the club..hahaha...

f a i z a h 's said...

Arituh just perubahan hormon mungkin...ehe...anyway tengs puan fairos...sama2la kita menjadi mommy yg baek oke~ ^_^ mg sgalanya akn baek2 shj...ameen

ppb_ppkp said...

faizah...tahniah..seronoknya..
saya jugak xtaw bila gaknya nak naik pregnant bila buat UPT.

f a i z a h 's said...

Ouh...terima kasih...sama2 la kita doa ye...yg pntg jgn putus asa... da pregnant xsemestinya hepi je tp sbnrnye isau je memanjang... huhu...kena hati2 bagai...so setiap fasa tuh mesti ada dugaanNYA... apa2 pn kita kena tempuhi dgn sabar ye...

m@Ri@ said...

tahniah..sy pun buat test byk kali gak..hehe..

f a i z a h 's said...

Tuhla maria...apa leh wat...nk yakinkan diri...ehe...kurang2nya kita konfiden yg kite pregnant...ehhe :P

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D