2.9.09

Ada seorang neh...

Bismillah wal hamdulillah...

Ada seorg lelaki kt tmpt gheja sy... sy xsuka la cara dia... erks... xbaek pulak kn? tp mcm geram jgk... mcm mana ek nk bg dia realize menda yg dia buat tuh org xsuka? dia suka tnya hal2 peribadi org... dulu masa sy b4 kawen dia slalu ja tnya pasai hal2 peribadi sy... padahal kenal pn masa tuh xsmpai 1thn n lgpun beliau lelaki n sy perempuan... sy jadi kurang selesa... xtaula kot bg org laen menda ni normal... rakan sekerja yg berlainan jantina sharing pasai menda2 peribadi... mcm kureng sesuai malah bg sy xsesuai langsung~! smpai ada seorg lg neh tego la dgn nada gurauan sbb mendengar lelaki yg sy xsuka itu bertnya hal peribadi sy... sy pn da xselesa sgt masa tuh... sib bek dia agak berumur hampir sebaya dgn mak~ kalu x, kaw2 kena neh... so terpaksa la control sket agar masih ada nilai2 menghormati... Senang ceta... Lelaki yg suka sibuk hal peribadi org dgn nama LELAKI A dan lelaki yg menego perilaku lelaki A itu dgn LELAKI B...

Kejadian ni berlaku lbh krg 1thn yg lalu... masa saya first2 mula gheja...

Lelaki A: "Faizah da berpunya ke belum?"

Faizah: "Erk...awatnya? (dlm hati...geramnya aku... sibuk nk tau pasai pa lak... xsukanya...)

Lelaki A: "Takda la sy nk tnya ja... faizah da berpunya ke belum...?"

Beriya2 benor dia nk tahu... hati sy da sgt2 panas masa tuh... apa kes tp masih ada rasa hormat kepada rakan sekerja so just ignore n buat2 sibuk... agar dia fhm sy sdg byk kerja...

Lelaki B: " Ish... tuh hal peribadi...org xtnya..."

Dalam hatiku... alhamdulillah... lega rasanya... tengs to Lelaki B... sib bek kata2 dia itu menyelamatkan sy... Lelaki A terus diam...

Sbnrnya byk lagi peristiwa2 aneh yg berlaku b4 sy kawen arituh... dia sibuk nk amik tau pasai sy... alhamdulillah skrg da xdak... knp sy tiba2 ceta pasai neh? sbb td sy dgr Lelaki A ni tnya sumthing sound peribadi kt seorg akak neh... n akak ni mcm malas2 nk jawab tp dia tnya jugak2... ish xphm2 la lelaki neh... ntah2 dia ada masalah ttg perkara tersebut ka... sapa tau... kalu da xdak respon tuh xpyh la tnya lg... ni dia nk jgk2 tnya... mcm desak2 sket... grrrr.... rasa geram sgt spesis org cm neh... dgr dia dok sibuk hal2 peribadi org sy mcm da sedikit bengang...

Ha baru2 neh... ada satu peristiwa... sy cuma menjaga2 tentang pemakanan sy... biasalah tuh pas kawen byk menda kena jaga... dia sibuk SMS sy tnya...

"Dah ada bebi ek?"

"Baby..."

Haih... sib bek xkena tengalong (bhs org utagha yg bermaksud mcm ketuk kepala...kot...eheh) dgn sy neh. Sy jawab ringkas ja sbb xmau org amik tahu hal2 mcm neh... terlalu peribadi bgku... kalu sesama perempuan okla sikit... nti da nmpak perut sy boyot baru la fhm2 sndiri kn... ahah... ni sibuk ja nk tnya itu ini... waaaaa... geram2...

2 sweet persons:

AshAnas said...

ei, x suka nya org camtu... sy dulu pun ms praktikal ada sorg abg kt tmpt praktikal sy ni suka tanya hal peribadi... bkn sy sorg tp ada lagi la... tp rimas la kan... mcm pempuan... pmpuan pun takde sibuk sgt cmtu...

f a i z a h 's said...

Btol2...mcm xdak menda laen nk tnya...pasai gheja ka ada la jgk bagusnya kn? ntah apa2..huh

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D