6.8.09

Bagus sgt kah???

Bismillah wal hamdulillah...

Byk btol hapdet arini... almaklumlah arini bz sgt2 dgn preparation hari kesyukuran perkahwinan sy bersama suami tercinta... bg sy majlis ini tidaklah utk meraikan perkahwinan sy yg telah pn berusia 2bulan 1minggu itu...tetapi majlis utk mengumpulkan saya seisi keluarga, sanak saudara, sahabat2 serta my new family in law... majlis ini utk sume yg sy sayang ^_^ tiba2, ada pulak org yg kuat2 komplen n suka cari salah org neh nk menyibuk utk menampakkan kelemahan org laen... (xsuka manusia spesis ini... isk...)

Apa yg terjadi?

Memandangkan majlis sy kali ini sederhana sahaja ye kawan2... xde yg istimewa cuma majlis makan2 biasa sahaja... kad pn biasa2 jua... sederhana bg mengelakkan pembaziran dan juge sy ni bukanlah eksekutip hebat yg gajinya masyuk... so sy wat ala kadar n ikut kemampuan... kerna pasneh pasti byk lg keperluan yg mesti dipenuhi yg lebih utama n penting daripada persiapan utk hari/majlis yg sehari cuma~! Hari2 lepas ini yg lebey penting kn?

Ini rupa kad saya yg sgt simple~!


Simple ja kad...

And ada org itu komplen ckp

"Eh...kad apa neh? kad fotostet je ke?"

Uiks...cabulnye mulut...sound direk depan2 org oke manusia neh... ckp xberlapik langsung... insan itu adalah kawan sekerja abah saya...abah sy pn jawab

"Tuh kan ada nama pencetak kt belakang? means that kad itu dicetak bkn difotostet..."

Harap maklum... (cekik kang!!!!)

Pastu dia komplen lg... jemput seorg je ke majlis neh? kerna dalam kad tuh tersilap sikit - typo error... kerna tiada perkataan "Suami/isteri dan seisi keluarga" n tulis tgn je... DAN KELUARGA itu... (tersalah print...tidak sengaja)


Typo error sikit... terus perkataan "Ke Majlis...." tiada suami/isteri seisi keluarga...

Kesilapan sikit so maen tulis tgn je perkataan SEISI KELUARGA itu... ada yg xphm oke~! bkn majlis kt hotel pn... sibuk je nk komplen2.... sume org fhm... majlis kampung ja... itu pn xphm... apa da... cabai mulut kang... marah neh... kerana kad itu...kerana sikit kesilapan itu...abah sy dgn begitu hebat m'SMS dan m'CALL sume org yakni member2 beliau... takut org salah fhm... rmai yg respon

"Ala...biasa sahaja...xbaca teliti sgt kad tuh... fhm2 la majlis kawen...."

"Xkisah pn... biasa ja... mmg faham..."

Ha... kan?? dia seorg ja xdak gheja dok cek ejaan kad kawen tuh... isk...

Moral of the story: Kalau majlis org apa2...jgn biasakan diri komplen sana sini majlis org tuh k... setiap org ada kemampuan yg berbeza... just bersyukur dgn apa yg ada.... n belajar utk berbaek sangka... kalu nak compare2 pn just utk diri sndiri utk improve majlis kita yg bakal2 dijalankan pasneh... xperlu komplen2 direk gitu...grrr....

10 sweet persons:

naematul.ismail said...

ahaks...ada gak org sengal camtu ek
erk~pakcik..maaf sy xsengaja,,hee
sabaq kfae..
apa pun semoga seme berjalan dgn lancar :)

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

ish2.xbaiknyeeee.haihhh.mulut org kak.mcm 2 la, bknnye ble ttp.biaq pi la diorg kak.lg akak dk fkr, lg tensi akak ha.ilam seri akak nnt.heeee.al da besh kak faizah :D! doaku mengirimu.eceh~ ;p

p/s: probably i cudnt make it 2 ur day..showwyyy... :(

nurhasuna khalid said...

huhu...sori kami tak dpt balik...dah sarat nih doktor tak kasi travel jauh2~ rindu kat mak ayah di kampung pun kena pendam sampai raya nih...adeh!
Neway, kami antar wakil mak ayah ngan adik kami pi makan kenduri... ada kiriman dari ganu untuk pekjah ngan suami gak...hehe...

f a i z a h 's said...

naematul.ismail: mekaseh naem...nti mai la berjalan lg kt perlis...leh mai umah na ; )

f a i z a h 's said...

Mrs Li - Faeeza Yusoff: arituh ada mntak add faeeza nk pos kad...tunggu pnya tunggu akhirnya terlupa...huhuhuhu

f a i z a h 's said...

nurhasuna khalid: xpa la suna...kami phm...sib bek jmpa mak n ayah suna...anyway tengs a lot na atas hadiah...

Qider said...

hahaha...lain kali tulis lam list,org camtu jgn jemput dah (kejam dak?kuang3)..majlis kami pun ade parasit camgitu gak,cian mak ayah kami,kami pun dan2 tu gak transform jadi resakse gorgon,habis semua org kami smash,lupa dah kata ada suami kat sebelah..uhuks3..

note:kadang2 org tua lupa agaknya bagaimana menjadi muda dahulu..kan?sabo je den..

f a i z a h 's said...

Benar fie...bila dgr2 komen depa tuh rasa ilang mood utk bermajlis, tp bila mengenangkan family2 tercinta, abaikan jerk...suka ati mereka2 la yg penting kita sama2 hepi bersama keluarga, sanak saudara n rakan2 tercenta kn? ^_^

Juraidah Hashim said...

isk3..penting sgt ke nk kad nmpk super cantek n mahal? sape la yg set kn trend mcm tu ye...

f a i z a h 's said...

a'ah tuhla kan...huhuhuh...mcm2 manusia zaman kini ^_~

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D