15.2.09

Panggilan...

Tadi preview comments piah kt page frenster hasuna (Safiyyah...my ex-classmate masa kt SMKAP...3SF...) dia panggil saya "ADEQ" i remembered sumthing...rupanya byk sungguh PANGGILAN org panggil kt saya...

Ok lets check it out...

Dalam keluarga saya...

Saya bahasakan diri dgn mak abah n org yg lbh tua dalam family dgn panggilan "DIK JAH" heeee... manjanya saya... DIK = ADIK.... eii...mcm saya ni anak bongsu dalam family...haha~! sapa ajaq saya panggil DIK JAH masa zaman kanak2 saya dulu...huhuhuhuhu...sapa harus dipersalahkan? uhuks... smpai skrg sy xdpt nk tukaq panggilan ini dgn mak abah n org2 yg lbh tua dari sy... da 25 thn umur saya...hu

Saya akn bahasakan diri dgn org yg lbh muda dgn saya...dgn adik2 saya, n adik2 sepupu dgn gelaran "KAK JAH" masih lg sedar diri ini berstatus lbh tua sbnrnya..huhu

Dikalangan rakan-rakan...(di zaman sekolah...)

Masa saya disekolah rendah, masih lg mengekalkan panggilan FAIZAH... as my real name NUR FAIZAH BINTI RAMLI.... (seperti tercatat dlm ic...heee...)

Then naek skola menengah...sy dapat satu panggilan baru...iaitu... "ADEQ" haha... sapa2 yg berada bersama saya saat ini mesti da tahu akn gelaran ini...saya xpasti bila gelaran itu mula diberikan kpd saya...sy rasa, masa form 2 kot org da start panggil saya ADEQ... Mula2 dikalangan rakan2 terdekat ja...last2 masa form 3, guru kelas saya iaitu Ustaz Mat Jusoh pn panggei saya adeq~!!! huhu... sgt sinonim panggilan itu dgn saya...sy pn xpasti atas sbb apa gelaran itu diberikan kpd saya...smpai penah terjadi, mak abah saya mai skolah masa tuh (not very sure atas sbb apa...sy rasa sbb menghadiri majlis anugerah cemerlang SMKAP...masa tuh saya dpt tmpt first/second/third dlm kelas...not very sure...tp top 3 jgk la masa tuh...) sat..let me check the certificate...saya dpt sijil lg diatas penganugerahan itu...sat....ha....ni dia...

ANUGERAH KECEMERLANGAN

Adalah dgn ini diakui bahawa

Nur Faizah binti Ramli

Tempat Pertama Tingkatan
3 Siti Fatimah

pada

5 Ogos 1999 bersamaan 22 Rabiul Akhir 1420H

Perghhh... ingat lagi tuh...haha...sbb dok tgk sijil neh...ok sambung ceta....mak abah menghadiri la majlis anugerah kecemerlangan saya tuh, then mak abah tnya one of my fren...

Mak abah: "Mana Faizah?"

Kawan sy yg seorg ni jawab balek "Hah? Faizah mana?"

kebetulan mmg ada 2org nama Faizah masa tuh kt tingkatan saya...Mana satu ek? Mak abah kata tingkatan 3 SF...

Kawan saya yg seorg neh.. "Ouh...ADEQ..."

Terkesima la mak abah saya...adeq mana la pulak...haha

Then, p SMKAB (Sek. Men. Keb Agama Baling Kedah) saya dapat panggilan PE'JAH pulak... PE'JAH= FAIZAH as well...huhu

Dikalangan rakan-rakan... (dizaman UTP)

Ini yg plg kelakar, gelaran yg saya dapat dikalangan rakan2 batch saya JULY 2002...Start dari minggu MAS lagi da dpt gelaran tuh... panggilan ni diberi oleh rakan saya bernama EMMY... haha~! sbb saya adalah org yg xleh nk tukaq slang n loghat utara saya tuh..haha...ala2 org penang la... so that saya dpt gelaran "CHOMBIE" ngeeeee.... smpai ramai kawan2 saya xtau my exact name...huhuhu...smpai mcm tuh skali.... nama CHOMBIE lbh glamer dari my own name... FAIZAH... ala kesiannya....skali lg mak abah terkejut...huhuhu...asik bertukaq nama ja anak aku seorg neh...apa leh wat...

Dikalangan rakan-rakan... (dizaman kerja saya...)

Saya dapat panggilan baru lagi dikalangan rakan2 sekerja saya...tp panggilan kali ini lbh sweet n lbh saya suka...iaitu... "FAE" ehe...tol x naem? kak fae...fae....huhu... i love that name so much...

Panggilan dgn encik tunang....

Eiiiii.... (words yg saya slalu guna dgn encik tunang...) haha... biarlah rahsia dulu...hik...hik...

Byk sungguh kan panggilan yg sy dapat...mcm2 org panggil saya...xpelah as long as panggilan tuh baek kan? panggilan manja.... ^_~ tiba2 teringat balek panggilan2 tuh...bila saya jmpa kawan zaman skolah..sy jadi blur...erks...baru tingat balek...bila jmpa kawan2 UTP...laen lak panggilannya...huhu...agak sukar la nk biasakan diri kkdg tuh...kkdg penin jgk...hu....sat2, ADEQ, CHOMBIE, PE'JAH, FAE... haha...sumenya datang... ^_^

2 sweet persons:

n a e m a t u l i s m a i l said...

hehehe
i pn suke 'k.fae' tu...
nmpk lg mesra
sbelm ni k.faizah ja..
cam lmbt ja nk abes sebut

f a i z a h 's said...

hehe...
baek2...truskan memanggil i dgn panggilan itu yek?
^_~

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D